Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Seçkin isimler Marka Konferans'ına geliyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Markaların 10 yıldır buluşma noktası haline gelen Marka Konferansı 17-18 Aralık tarihleri arasın da Louboutin, Jerry Hall ve Tom Dixon gibi birçok ‘aykırı dahi'nin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilecek

        10 yıldır markalar dünyasının en büyük buluşma platformlarından biri haline gelen Marka Konferansı bu yılda dünyaca ünlü isimlerin katılımıyla pazarlama dünyasının trendlerini belirleyecek. 17-18 Aralık tarihleri arasında Yürekli Eğitim ve Danışmanlık tarafından organize edilen ve ‘aykırı dahileri' buluşturacak olan Marka Konferansı 2009'a, kırmızı tabanlı ayakkabıların yaratıcısı Christian Louboutin, İngiliz tasarımcı Tom Dixon, Mick Jagger ile yaptığı evlilik ile tanınan eski manken Jerry Hall, tüketici davranışlarını inceleyerek alanının Nostradamus'u olarak kabul edilen Jonathan Banks gibi birçok ünlü isim konuşmacı olarak katılacak.

        GELECEĞİ EZBER BOZANLAR BELİRLEYECEK

        Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle dünyada dengelerin değiştiğini ve artık ezberin iş yapmadığını belirten Yürekli Danışmanlık Yönetim kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, "Dünyanın geleceğini artık ezber dışına çıkan markalar belirliyor.Yapılmış olanı bir daha yaparak ilerlemeye çalışan firmaların bağışıklık sistemi çöktü bu dönemde en güçlü reçeteleri ezber bozanlar yazdı" dedi. Şengör, Marka Konferansı'nın 10'uncu yılında ezber bozan reçetelerin sahiplerini seçtik ve fikirleriyle, enerjileriyle, çözümleriyle ilhan vermeleri için onları İstanbul'a davet ettiklerini dile getirerek "Bu büyük buluşmayla Marka Konferansı 10'uncu yılında her zamankinden çok daha büyük bir hareket yaratacak" diye konuştu.

        Bugüne kadar Karim Rashid, Geral Ratner, Lara Fabian, Ora-Ito, Yalın, Nil Karaibrahimgil, Michelle Mone, Sir Bob Geldof gibi tanınmış isimlerin konuşmacı olarak katıldığı Marka Konferansı'na bu yılda şu ünlü isimler konuşmacı olarak katılacaklar:

        *Christian Louboutin: Kırmızı ve yüksek topuklu ayakkabıların yaratıcısının Sarah Jesica Parker, Angelina Jolie, Madonna, Britney Spears gibi ünlü müşterileri bulunuyor. Louboutin 17 yıl içinde Paris'te bir butikten 46 ülkede en çok satılan bir markalardan biri haline geldi.

        * Tom Dixon: İngiliz mobilya tasarımcısı kendi ismini taşıyan markasıyla 52 ülkede faaliyet gösteriyor. Çevreci bakış açısını tasarımlarına da yansıtan Dixon'un eserleri müzedede sergileniyor

        *Jerry Hall:, Model, marka yüzü ve oyuncu olan Hall, Mick Jagger ile yaptığı evlilikle adından sıkça söz ettirmişti. Hall, Londra da bir gecede 6 müzikale katılarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmiş sıra dışı bir kişilik

        *Martin Roll: İş dünyasının ünlü stratejistlerinden biri. İş dünyasını cesur düşünceye sevk eden ve ikonik markaların yaratılmasını sağlayan bir stratejist olarak tanımlanıyor.

        *Stefan Sagmeister: Rolling Stones, HBO gibi isimlerle çalışan Sagmeister, dünyanın sayılı grafik tasarımcılarından biri sayılıyor.

        *Ze Frank: Dijital pazarlama dünyasının yaramaz çocuğu olarak tanınan isim İnternette geleneksel ve viral pazarlamada söz sahibi.

        *Jonathan Banks: Hızlı tüketim ürünlerinde Avrupa'da bölgelere göre tüketici davranışlarını takip ederek trendleri analiz eden Banks tüketici davranışlarının Nostradamus'u olarak biliniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ