Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Turizmde gelecek yılın fuar takvimi belirlendi - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye, 2010 yılında, en önemli pazarlar olan Almanya, Rusya, Hollanda ve İngiltere başta olmak üzere 59 ülkede 145 fuara katılarak tanıtım ve pazarlamaya ağırlık verecek.

        AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığının internet sitesinden elde ettiği bilgiye göre, Türkiye 2010 yılında, kamu-özel sektör işbirliği çerçevesinde 7'si büyük olmak üzere 113 fuara katılacak. Yurt dışı temsilcilikler aracılığıyla stant açılacak 32 fuarla birlikte Türkiye, gelecek yıl 59 ülkede 145 turizm fuarına katılacak.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı, tanıtım çalışmalarının daha etkin yürütülebilmesi amacıyla, başta Berlin ve Moskova fuarları olmak üzere, Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkelerdeki fuarlarda Türkiye'nin tanıtılmasını sağlayacak.

        Bakanlık, Almanya'nın başkenti Berlin'de 10-14 Mart 2010 tarihleri arasında düzenlenecek ve dünyanın en önemli turizm fuarı olarak adlandırılan ''ITB Berlin Turizm Borsası''nda geçen yıl 2 bin 558 metrekarelik stant alanı kiralarken bu yıl bu sayıyı 3 bin 79 metrekareye yükseltti.

        MITT Moskova Fuarı'nda da kiralanan bin 254 metrekare stant alanında tanıtım çalışması yapılacak. 8-11 Kasımda gerçekleştirilecek WTM Londra Dünya Turizm Fuarı için de önceki yıllarda olduğu gibi 729 metrekarelik bir stant rezerve ettirildi.

        ITB Berlin, MITT Moskova ve WTM Londra 2010 fuarlarındaki stantlarda öncelikle öncelikle pazarlama ağırlıklı tur operatörleri, seyahat acenteleri, oteller, hava yolu şirketleri ve profesyonel kuruluşlara yer verilecek.

        FUAR MARATONU

        Türkiye, 2010 yılı fuar maratonuna 12-17 Ocak 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Utrecht (Hollanda) Turizm Fuarı ile başlayacak. Hollanda'nın ardından İspanya'nın başkenti Madrid'de 20-24 Ocak Madrid Fitur Turizm Fuarı'nda yer alacak olan Türkiye, 18-21 Şubatta da BIT Milano Turizm Fuarı'nda, tanıtım ve pazarlama faaliyeti yürütecek.

        Türkiye, her yıl çok sayıda ülke ve binlerce turizm şirketinin katıldığı ITB Berlin Turizm Borsası'nda 10-14 Mart arasında yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra, özel sektör temsilcileri de stantlar kiralayarak fuara katılacak.

        Berlin'den dönecek turizmciler, bu kez 17-20 Mart arasında düzenlenecek MITT Moskova Turizm Fuarı için Rusya'ya gidecek. Türkiye'ye en çok turist gönderen ikinci ülke konumunda olan ve pazardaki payı giderek büyüyen Rusya'ya da önem veren turizmciler, Moskova'da, daha çok Rus turistin tatilini Türkiye'de geçirmelerini sağlamak amacıyla çaba harcayacak.

        Türkiye'nin özel önem verdiği en büyük 7 fuarlık seri, 4-7 Mayıs tarihlerindeki Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri) ve 8-11 Kasım tarihlerindeki WTM Londra Dünya Turizm Fuarı ile sona erecek.

        DESTİNASYONLAR ÖN PLANA ÇIKARILACAK

        Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin etkili ve geniş bir şekilde tanıtılması ve uluslararası turizm pazarındaki payın arttırılması amacıyla katılacağı uluslararası turizm ihtisas fuarlarında, özellikle destinasyonların ön plana çıkarılmasını amaçlıyor.

        Fuar listesinde yer alan büyük fuarlar ile stant büyüklükleri uygun fuarlarda, bölgesel tanıtıma (destinasyon tanıtımı) yönelik olarak, destinasyonları temsilen katılacak sektör kuruluşlarına yer ayrılacak.

        BÜYÜK FUARLAR

        Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2010 yılında büyük fuarların yanı sıra özel sektörle birlikte dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenecek fuarlarda da Türkiye'nin turizm potansiyelini tanıtacak.

        Bakanlık, çoğunluğu Almanya'da olmak üzere Fransa, İtalya, İngiltere, İsviçre, İsveç, ABD, Sırbistan ve Karadağ, Avusturya, Belçika, Danimarka, Lüksemburg, Norveç, Finlandiya, Slovakya, Çin, İsrail, Yunanistan, Singapur, Belarus, Macaristan, Özbekistan,İran, Hindistan, Letonya ve Romanya gibi 59 ülkede Türkiye'yi temsil edecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ