Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Güney Afrika'da motosafari - Makro Ekonomi Haberleri

        KADİR ECEVİT ÖZOĞLU - HT CUMARTESİ

        BMW Rider Academy’de yıllarca motosiklet eğitmenliği yapan Sarper Sesli, bir yıl önce Güney Afrika’ya yerleşti. Orada Türk motorcular için turlar düzenleyen Sesli, benzersiz rotaları avucunun içi gibi biliyor. Toplam 3000 kilometrelik “Garden Route” turu süresince motosikletli gruplara rehberlik eden Sesli, “10 gün boyunca Güney Afrika’nın en ilginç yerlerini görmek, tarifsiz güzellikteki manzara eşliğinde uzun bir yolculuk yapmak isteyenlerin, sadece motor kıyafetlerini alıp gelmeleri yeterli” diyor.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

        Sarper Sesli, 2004-2009 yılları arasında BMW Rider Academy’de eğitmenlik yaparken, No Limits adlı organizasyonla Türkiye’de motosiklet turları düzenledi. Yurt içi ve yurt dışı tur organizasyonlarından sonra, farklı coğrafyaları, kültürleri keşfetmek için çocukluk hayali olan Afrika kıtasına turlar düzenlemeye başladı. Bir yıl önce de ‘Motosiklet tutkunu için dünyanın en güzel ülkesi’ dediği Güney Afrika’ya yerleşti.

        GARDEN ROUTE’A KATILMAK İÇİN 5 NEDEN

        1 Güney Afrika’ya vize gerekmiyor ve THY’nin direkt uçuşu var.

        2 Motosiklet götürmeye gerek yok çünkü isteğinize göre BMW R1200 GS ve F650 GS’ler sizi bekliyor.

        3 Dünyanın en yüksek atlayışlarından (216 metre) birinin yapıldığı Bloukrans Nehri Köprüsü’nden bungee jumping, vahşi doğada safari turu, beyaz köpekbalığı dalışı ve timsah dalışının yanı sıra off road sürüş şansı da bulabileceğiniz bir motosiklet rotası.

        4 ‘Big Five’ denilen Afrika kıtasının 5 büyük hayvanı, fil, gergedan, leopar, aslan ve bufaloyu yakından görme fırsatı buluyorsunuz. Ayrıca penguen, fok ve balina görme şansınız da çok yüksek.

        5 Yollar güvenli ve kaliteli. Günlük ihtiyaçlarınız için çok para harcamanız gerekmiyor.

        Nasıl gidilir?

        THY, Güney Afrika’nın üç başkentinden biri olan Cape Town’a direkt uçuş yapıyor. Yolculuk 12 saat sürüyor. Bilet fiyatı ise ortalama 1000 lira.

        En yakın Garden Route turu: 14-24 Ocak 2010

        Motosiklet sürücüsü: 2900 Euro – Yolcu: 2100 Euro

        www.nolimits.com.tr

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ