Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yeni Opel Corsa geliyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Yenilenen Opel Corsa'nın tanıtım toplantısında, gecen hafta açıklanan uzun soluklu kalkınma planlarının çok önemli adımlar içerdiğini belirten Keklik, bu planla Opel markasının Avrupa'da uzun vadede bağımsızlığını sağlamanın hedeflendiğini dile getirerek, planın hedefinin Opel için, agresif ürünler, yeni yatırımlar, kapasite küçültme, hızlı ve verimli tedbirler aracılığıyla sağlam ve bağımsız bir yapı oluşturmak olduğunu anlattı.

        Bu planın başarılı bir gelecek için tüm gereklilikleri kapsadığını ifade eden Keklik, şunları söyledi:

        ''General Motors (GM), 2014 yılına kadar Opel'e 11 milyar avro yatırım yapmayı planlıyor. Bu olumlu gelişme bize 2012'ye kadar ürün gamımızı yüzde 80 yenileyeceğimiz yeni bir ürün atağı planlayabilmemizi sağladı. Ürünlerimiz sadece görsel açıdan yenilenmeyecek, aynı zamanda yeni ve çevreci teknolojiler de içerecek. 2011'de Ampera ile başlayacak olan geliştirilmiş menzilli elektrikli araç atağımız, daha ufak boyutlu elektrikli araçlarla devam edecek.

        Buna paralel olarak LPG ve CNG motor sistemleri ve start-stop gibi teknolojiler içeren modellerimiz de satışa sunulacak. Geçtiğimiz senenin sonunda, yeniden yapılandırma için 3,3 milyar avro nakite ihtiyaç olduğunu belirlemiştik. GM şimdiden Opel'e 600 milyon avro yatırım yaptı bile. Ayrıca nakit akışını sürdürmek adına 650 milyon avroluk bir destek de sağladı. Geriye kalan 2,7 milyar avroluk nakit desteğini sağlamak için ilgili devlet yönetimleri ve Avrupa'daki sendikalarla görüşmeler devam ediyor.''

        Özcan Keklik, Alman hükümetinin, bu planın uzun dönemde uygulanabilirliğini değerlendirmek ve fizibilitesini yapmak için kendilerinden bağımsız bir denetimci kurum atamalarını talep ettiğini bildirdi.

        Denetimci kurumun çıkarımları ve tavsiyeleri doğrultusunda potansiyel finansal desteğin tartışılacağını ifade eden Keklik, gecen ay bağımsız denetçi kurumun kararı doğrultusunda yapılan açıklamada; ''Bu plan yeniden yapılandırılmış başarılı bir iş için finansal güvenirliğe sahip ve gerçekçi bir yol haritası sunmaktadır'' cümlesine yer verildiğini anlattı.

        RUSSELSHEIM'DAN DIŞARI ÇIKTI

        Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, bunun kendileri için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, denetimcilerin değerlendirmelerini, detaylı planı ve borçlanma-borç ödemelerine ilişkin teminatları içeren resmi başvuruyu Alman hükümetine sunduklarını kaydetti.

        Avrupa'daki krizin yüzde 20 küçülmelerini gerektirdiğine işaret eden Keklik, Avrupa pazarının kaçınılmaz gerçeği ile mücadele edebilmek için Opel'in kapasitesinin yaklaşık yüzde 20 dolaylarında düşürülmesi gerektiğinin kesinlikle farkında olduklarını dile getirdi.

        Ekonomik öngörülere göre Avrupa'da otomotiv pazarının bu sene, 2007 yılına kıyasla yüzde 25 dolayında küçüleceğini, karşılaşmış oldukları bu pazar gerçeğinin, eski olumlu tabloya ne zaman dönüleceği konusunda öngörüde bulunmalarını imkansız kıldığını vurgulayan Keklik, Antwerp'teki üretim tesislerini kapatma kararının, yeni Opel dönüşümündeki ilk ve en zorlu adım olduğunu, daha önce de duyurulduğu gibi yeniden yapılanmak için Avrupa genelinde mevcut 48 bin görevden 8 bin 300'ünü sonlandırmaları gerektiğini söyledi.

        Keklik, Avrupa geneline yayılacak olan bu küçülme kapsamında iş akdi sonlandırılacak olan 8 bin 300 kişinin bin 300 adedi idari, 7 bin adedinin ise üretim kadrolarından oluşacağını, daha yalın bir yönetim yapısı oluşturmak amacıyla, şimdiden GM'nin Avrupa'daki yönetim yapılanmasını gözden geçirdiğini bildirerek, ''Opel artık Rüsselsheim'daki merkezinden dışarı çıkmıştır'' dedi.

        YENİLENEN OPEL CORSA

        Özcan Keklik, Opel markasının satışlarının yaklaşık yüzde otuzunu oluşturan Corsa'nın tüm Avrupa genelinde yoğun ilgi gören popüler bir otomobil olmaya devam etiğini dile getirdi.

        Bugüne kadar 11 milyon adet Corsa satışının gerçekleştiğini ve 4.jenerasyon Corsa modeli ile ulaştıkları yaklaşık satış adetinin 1 milyon 400 bin adet olduğunu anlatan Keklik, diğer bir deyişle yılda ortalama 412 bin adet Corsa satışı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

        Keklik, 2009 yılında Almanya pazarından en çok satılan ilk üç araçtan bir tanesinin Opel olduğunu anlatarak, Türkiye pazarında 2009 yılında gerçekleşen satış adeti 8 binin üzerinde olduğunu söyledi.

        Yeni Corsa çeşitlerinin daha az yakıt tüketimi ile daha fazla güç ve daha eğlenceli bir sürüş sunmak üzere gençleştirildiğini bildiren Keklik, Opel mühendislerinin, yakıt tüketimini yüzde 13 kadar azaltan geliştirilmiş güç aktarım üniteleri, şasi üzerinde önemli rötuşlar ve yeni bir direksiyon kalibrasyonu ile Corsa'yı baştan aşağı yenilediklerini dile getirdi.

        Keklik, aracın bilinen kıvrak yol tutuşuna ve yüksek sürüş konforuna ek olarak, daha fazla çekiş gücü sağlayan motor serisinin de ilave edildiğini vurgulayarak, tüm bu iyileştirmeler yanında Sürüşe Duyarlı Ön Farlar (AFL), Isıtmalı Direksiyon Simidi, Yokuşta Kalkış Yardımcısı, Panoramik tavan veya Opel'e özel FlexFix entegre bisiklet taşıyıcı başta olmak üzere yenilikçi teknolojilerin makul bir fiyatla sunulmaya başlanacağını ifade etti.

        Opel mühendislerinin bir yandan daha fazla tork sağlarken diğer yandan da yakıt iştahını kesen ve karbondioksit emisyonlarını azaltan motorlar geliştirdiğine işaret eden, tüm benzinli motorlar ve yeni 1.7 CDTI dizel motorun, Euro 5 emisyon standartlarına uyduğunu söyledi.

        DEKRA

        Keklik, Opel'in, Corsa modeliyle dinamik tarzı ve eğlenceli sürüşüne ek olarak, kullanıcısına birinci sınıf kalite sunma konusunda çalışmalarına aralıksız devam etiğini vurgulayarak, ''Bunun somut bir göstergesi Almanya'da hazırlanan 2010 DEKRA Arıza Raporu, Corsa'yı test edilen tüm araçlar içinde en düşük arıza oranıyla (yüzde 2,4) birinci ilan etmesi... DEKRA, güvenli ve verimli karayolu trafiği hizmetleri sağlayan bir müessese ve Avrupa'nın lider teknik ve uzman kuruluşu...'' diye konuştu

        Türkiye pazarına 1.2 85 beygir, 1.4 100 beygir, 1.6T 192 beygir (OPC), 1.3 ecoflex motor seçenekleriyle sunulan yeni Corsa, 27 bin 751 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ