Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TELSİM'E BORCU OLANLAR DİKKAT - Makro Ekonomi Haberleri

        Kampanya kapsamında yaklaşık 1 milyon 500 bin borçlunun ödeme yapması ve toplam 700 milyon YTL’lik borcun tahsil edilmesi hedefleniyor.

        Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri AŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, Telsim’e Borcu Olan Kalmasın Kampanyası’nda son gün telaşının yaşandığı ifade edildi.

        Açıklamaya göre, 8 Haziran’da sona erecek kampanya ile ilgili bilgi almak isteyenlerin sayısı 4 katına ulaştı.

        Kampanya kapsamında yaklaşık 1 milyon 500 bin borçlunun ödeme yapması ve toplam 700 milyon YTL’lik borcun tahsil edilmesi hedefleniyor. Kampanya ile ilgili olarak açılan sitenin ziyaretçi sayısı ise 13 milyona ulaştı. Ödemeler de iki katına çıktı.

        Kampanya, 24 Mayıs 2006 tarihinden önceki fatura borçlarının ödenmesi için gecikme faizi indirimi yapılmasını öngörüyor. Kampanya kapsamında, borcun peşin ödenmesi halinde gecikme faizinin yüzde 75’i, 4 taksitte ödenmesi halinde gecikme faizinin yüzde 50’si silinecek. Ödemeler, Akbank, Ziraat Bankası ve İş Bankası şubelerinden, www.telsimborcumbitsin.com internet adresinden ya da 0800 211 0 542 numaralı kampanya hattından yapılıyor. Ödenmeyen borçlar için 6183 sayılı “Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun” hükümleri gereğince yıllık yüzde 72 temerrüt faizi uygulanacak ve takibi TMSF tarafından yapılacak borçlar için haciz yoluna gidilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ