Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Meteoroloji çalışanlarına ek ödeme! - Makro Ekonomi Haberleri

        Bu çerçevede Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatında istihdam edilen ve 15 Nisan-15 Mayıs 2011 tarihlerinde ek ödemesi yapılamayan personelin söz konusu döneme ilişkin ek ödemeleri de merkezi yönetim bütçesinden yapılacak.

        Bakanlar Kurulu'nun konuyla ilgili ''375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3'üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemeye İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar''ı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

        Buna göre, devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine memuriyet taban aylığı, kıdem aylığı ve ek tazminat ödenmesi hususlarını düzenleyen söz konusu Kararın, ''Ek Ödemenin Usul ve Esasları'' başlıklı 4. maddesinin ilgili fıkrasına ''Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'' ibaresi eklendi. Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı taşra teşkilatı personeline yapılan ek ödemeler de olduğu gibi Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü çalışanlarına yapılacak ek ödemeler de merkezi yönetim bütçesinden karşılanacak.

        Karara konulan geçici maddeye göre de Devlet İşleri Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında istihdam edilen personelden, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3. maddesi uyarınca 15 Nisan 2011 ve 15 Mayıs 2011 tarihlerinde ek ödemesi yapılamayan personelin anılan döneme ilişkin ek ödemeleri, merkezi yönetim bütçesinden karşılanacak.

        Karar 15 Haziran 2011 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ