Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Altın fiyatları - Makro Ekonomi Haberleri

        Dünyaca ünlü "Bay Felaket" olarak bilinen yatırım uzmanı Marc Faber, Türkiye'de ciddi sermaye akışının olduğunu belirterek, "Cari açık büyük problem değil. Ancak cari açık nedeniyle Türkiye kırılgan ve hassas durumda" dedi. Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Feber'e göre, son krize yönelik alınan adımlar sadece ötelemeye yönelik. Yani yapısal ve kalıcı çözümler üretilmedi. Bu yüzden yeni bir parasal genişleme kaçınılmaz gözüküyor. Faber, ABD’de parasal genişmenin devam edeceği tahmininde bulundu ve şunları söyledi: "Yatırımcılara altına yönelmelerini tavsiye ederim. Altın fiyatları artmaya devam edecek. ABD'de Fed'in para basmak dışında şansı kalmayacak. Çünkü her zaman güvenli bir liman. Avrupa Merkez Bankası ve Fed'in para basmaktan başka bir şansı yok. Para basıldıkça, paranın değeri düşecek. Bu da altına yarayacak. Bu yüzden bir miktar nakitin yanına bir miktar da altın koymakta fayda var."

        "HİÇ ALTIN SATMADIM DAHA DA ALDIM"

        Singapur merkezli Rogers Holding Yöneticisi ve yatırım uzmanı Jim Rogers da yine altının yükseleceğini öngördü. Yatırımcı, Yunanistan'ın yaşadığı durumun açıkça bir seçici temerrüt olduğunu aktardı. Bu ülkenin daha büyük sorunlar yaşacağını öngören piyasa uzmanı, Yunanistan'da görülen sorunların göründüğünden daha derin olduğunu belirti. "AB'de bundan sonra daha fazla temerrüt görebiliriz" diyen Rogers, Belçika ve İtalya gibi ülkelerin borç yükü altında olduğuna dikkat çekti.

        "Ben şu ana kadar hiç altın satmadım, daha da fazla aldım" diyen yatırımcı, altın fiyatlarının gerilemesi halinde altın yatırımlarını daha fazla artırabileceğini ifade etti. Emtia piyasasında yatırım fırsatlarının döviz piyasasına oranlar daha yüksek olduğunu dile getiren yatırım uzmanı, "Hisse satın almıyorum fakat olumlu yaklaşacağım ülkelerden biri Türkiye. ABD'de işler kötüleşirse FED para basmaya hız verir. Sadece bunu biliyorlar. Çin ekonomisini soğutmaya çalışıyor, umarım başarılı olurlar..." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ