Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Fransa ve Almanya büyüdü! - Makro Ekonomi Haberleri

        Fransa ekonomisi, geçen yılın tamamında yüzde 1,7 büyüdü.

        Fransa İstatistik Enstitüsünün (Insee) verilerine göre, ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYH) geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 büyüdü.

        Önceki yıl yüzde 1,4 büyüyen Fransa ekonomisi geçen yılın tamamında ise yüzde 1,7 büyüme kaydetti. Fransa hükümeti, ekonominin geçen yıl yüzde 1,75 büyüyeceğini tahmin ederken, ekonomistler, ekonominin yüzde 1,6 büyüyeceğini öngörüyordu.

        ALMAN EKONOMOSİ

        Almanya ekonomisi, geçen yılın tamamında yüzde 3 büyüdü.

        Almanya Federal İstatistik Ofisinin verilerine göre, ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYH) geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 daralırken, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 büyüdü.

        İstatistik ofisinin 11 Ocak'ta açıkladığı ilk tahminlerinde, ülke ekonomisinin geçen yılın dördüncü çeyreğinde çeyrek bazda yüzde 0,25 daralacağını öngörmüştü.

        Önceki yıl yüzde 3,7 büyüyen Almanya ekonomisi geçen yılın tamamında ise yüzde 3 büyüme kaydetti.

        Almanya hükümeti, ekonominin bu yıl yüzde 0,7 büyüyeceğini tahmin ediyor.

        ALMAN EKONOMİSİNE İLKBAHAR MÜJDESİ!

        Almanya'da ekonominin ilkbaharda yeniden canlanması bekleniyor.

        Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (DIW) tarafından yapılan tahminlere göre, Avro Bölgesindeki kriz Almanya'daki ekonomik büyümeyi sadece geçici bir süre etkileyecek ve ilkbaharda başlayacak canlanmadan sonra ülkedeki büyüme bu yılın ikinci yarısından itibaren güçlü bir şekilde devam edecek.

        Açıklamada ayrıca, bu kış dönemindeki durgunluğun da istihdam piyasasında kalıcı bir olumsuz etki yaratmayacağı kaydedildi.

        Federal İstatistik Dairesinin verilerine göre, geçen yılın son çeyreğinde gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) geçen yılın 3. çeyreğine göre yüzde 0,2 oranında gerilediğine işaret edilen açıklamada, bu yılın ilk çeyreğinde de GSYH'nin düşük olmasının beklendiği, ancak tüm yıl içinde yüzde 0,6 oranında artacağının tahmin edildiği bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ