Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İHE'den sosyal sorumluluk örneği - Makro Ekonomi Haberleri

        İstanbul Halk Ekmek, Çölyak hastalarının bayram sevincini geçen bayramlarda olduğu gibi, glutensiz çikolatalı gofret, kurabiye ve grissini hediyesiyle çoğaltıyor. Çölyak hastalarına ücretsiz olarak gönderilen bayram özel paketleriyle, çoğu hastalar ilk kez çikolatalı gofretlerinden yemenin mutluluğu ile farklı bir bayram yaşıyorlar. Ayrıca Fenilketonuri hastalarını da unutmayan İHE; bayramı tadıyla yaşamaları için hamburger ekmeği ve yine kendi üretimi olan ‘Glutensiz Karışım’ını da hediye paketlerine eklemeyi unutmadı.

        Ekim 2005 yılında glutensiz karışım üretimine başlayan İstanbul Halk Ekmek, bir gelenek haline gelen glutensiz çikolata ve hediye paketlerini Çölyak ve Fenilketonuri hastalarına göndererek, onlara farklı bir bayram yaşatmayı her yıl tekrarlıyor.

        İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, amaçlarının sağlıklı ve zengin beslenme konusunda sıkıntı yaşayan hastaların tüm sorunlarını gidermek olduğunu açıkladı.

        ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

        Çölyak hastalığı (glutene duyarlı ince barsak hastalığı), genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimi sonucu ortaya çıkan, immunolojik ve multifaktöriyel bir hastalıktır. Bu hastalığın tek tedavi yöntemi yaşam boyu glutensiz beslenmektir. İlaç tedavisi yoktur.

        FENİLKETONURİ HASTALIĞI NEDİR?

        Kalıtım yolu ile geçen ve ilerleyici zeka ve gelişim geriliği yapan bir metabolizma hastalığıdır. Bu hastalığın yeni doğan döneminde taranması zorunludur ve tarama bütün Türkiye’yi kapsayacak şekilde organize edilmiştir. Bu hastaların tedavisindeki en önemli sorun fenilalanin yönünden fakir proteinli gıdaların çok pahalı olmasıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ