Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Nefes Kredisi şartları nedir? Nefes Kredisi veren bankalar hangileridir? - Para Haberleri

        TOBB tarafından oda ve borsaların katılımıyla başlatılan Nefes Kredisi ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 8,5 milyon lira fon oluşturduklarını, üyelerinin finansmana erişimine katkı sağladıklarını dile getirdi.

        Nefes Kredisi 3 kat artırılarak 50 bin TL olan kredi limiti, 150 bin TL`ye yükseltildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çandır, “Sağladığımız bu imkanla, finansmana erişimde sorun yaşayan KOBİ'lerimize ucuz finansmanın önünü açtık. Borsa üyeleri aylık yüzde 0,825, yıllık yüzde 9,90 faiz oranı ve 12 ay vadeyle Denizbank ve Ziraat Bankasına kredi başvurusunda bulunabilecek. Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 lira ile Hazine Müsteşarlığının talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf ve komisyon talep edilmeyecek" dedi.

        NEFES KREDİSİ NEDİR?

        Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredidir. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ’lere verilmektedir.

        Nakdi ve Ticari bir kredi olan Nefes Kredisi 12 ay vadeli bir şekilde kullanılabilir. Yıllık sabit faiz oranları ile 250 TL KGF başvuru ücretine sahiptir. Nefes Kredisi en fazla 150 bin TL olarak kullanılabilmektedir. 12 aydan daha uzun süreli kullanılamayan Nefes Kredisi, yıllık %9,9, aylık %0,825 faiz oranına denk gelmektedir.

        250 TL KGF başvuru ücreti, başvuru tutarı veya kullandırım tutarından bağımsız olarak, başvuru esnasında alınır. Kredinin onaylanmaması durumunda bu tutar geri ödenmez.

        KGF Kredi Kefalet Komisyonu: Kredi tahsisi esnasinda toplam kredi tutarinin %85’ine kadar Kredi Garanti Fonu tarafından kefalet verilecektir. Bu kefalet karşılığında Kredi Garanti Fonu’na ödenmek üzere, kredinin kefalet tutarının %0.5’i kadar Kredi Garanti Fonu Komisyonu alınacaktır.

        Nefes Kredisi’nin kullandırılabilecek üst limiti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başvuracak şirketin kayıtlı olduğu oda ve borsalar birliğine göre belirlenecektir. Üst limit 150,000 TL olup, bağlı olduğunuz oda/borsa’nın TOBB tarafından belirlenen üst limitine göre değişiklik gösterebilmektedir.

        Bu üründen bir KOBİ bir defa faydalanabilir. İlk başvurusu reddedilen bir KOBİ, mali verilerinin düzelmesi durumunda tekrar başvurabilir.

        NEFES KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

        -KOBİ olmak,

        -Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne üye odalardan birisine üye olmak,

        -Başvuru tarihi itibarıyla en az bir yıldır faaliyet gösteriyor olmak,

        -Eczaneler, Tarım Kredi ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri, Döviz Büfesi/Bürosu, factoring şirketleri, emlakçılar, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler gibi sektörlerde faaliyet göstermek.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ