Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para BSH Türkiye'de 2.5 milyar TL'ye dayandı - Para Haberleri

        Markaları Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau ile inovasyon ve enerji verimliliğinde liderlik mücadelesi veren BSH Ev Aletleri, 2010 yılında cirosunu yüzde 6 büyüterek 2,4 milyar TL’ye yükseltti.

        TÜRKİYE'YE BOŞVERMEDİ, HEDEF ÇERKEZKÖY'E 300 MİLYON EURO YATIRIM

        Başarılarının arkasında Türkiye’ye olan güvenleri ve ileri teknoloji yaratma güçlerinin olduğunu vurgulayan BSH Ev Aletleri CEO’su Norbert Klein, “Türkiye’ye güven duyuyoruz, bu nedenle yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2015’e kadar gerçekleştireceğimiz 300 milyon Euro yatırımın ilk adımı olarak, 2011’de Çerkezköy tesislerimizin kapasitesini artıracağız. Ayrıca Çerkezköy’de küçük ev aletleri üretimine de başlayacağız” dedi.

        NET KÂR 213 MİLYON TL

        BSH Ev Aletleri, 20 Nisan 2011 Çarşamba günü Four Seasons Bosphorus’ta düzenlediği bir basın toplantısıyla 2010 yılı finansal sonuçlarını açıkladı.

        Türkiye’nin en büyük yabancı sermayeli beyaz eşya şirketi olan BSH Ev Aletleri, 2010 yılında şirket cirosunu yüzde 6 gibi önemli bir artışla 2.4 milyar TL’ye yükseltti. Şirketin toplam cirosunun 1.4 milyar TL’sini yüzde 9 büyüyen yurt içi satışlar, 982 milyon TL’sini ise yüzde 3 artan ihracat oluşturdu. Artan malzeme fiyatları ve güçlü Türk Lirası’nın etkisiyle yüzde 9 düşerek 213 milyon TL olarak gerçekleşen net kâr da, bu rakamlarla sektör ortalamasının bir hayli üzerinde kalmayı başardı. Şirket, 2010 yılında yaklaşık yüzde 31 pazar payına ulaştı.

        KLEIN: BU BAŞARI TABLOSU, KESİNTİSİZ YATIRIMLARIMIZIN MEYVESİ

        Yıllık basın toplantısında şirketinin performansını değerlendiren BSH Ev Aletleri CEO’su Norbert Klein, “BSH, 1992’den bu yana Çerkezköy’deki fabrikalarına 1.4 milyar TL yatırım yapmış bulunuyor. 2010 yılındaki yatırımlarımızın toplam değeri ise 135 milyon TL. Bu yatırımlarla, Çerkezköy tesislerimiz büyük beyaz eşya alanında BSH Grubu’nun en büyük üretim merkezi oldu. Bu sonuçları bir yandan markalarımıza ve üretim tesislerimize, bir yandan da bayi ve servis ağımıza yaptığımız sürekli yatırımlara borçluyuz. Başarılı performansımızdan aldığımız güçle yatırımlarımıza devam etmekte kararlıyız, bu da Türkiye’ye duyduğumuz güvenin doğal bir sonucu. 2015’e kadar gerçekleştireceğimiz 300 milyon Euro yatırımın ilk adımı olarak, 2011’de Çerkezköy tesislerimizin kapasitesini artıracağız. Ayrıca Çerkezköy’de küçük ev aletleri üretimine de başlayacağız” diye konuştu.

        ÇERKEZKÖY DÜNYANIN ÖNEMLİ AR-GE MERKEZLERİNDEN BİRİ OLMA YOLUNDA

        Almanya ve Çin’in ardından BSH Grubu’nun önem verdiği üçüncü büyük ülke olan Türkiye’ye yapılan yatırımlar sayesinde BSH’nin üretim merkezi olan Çerkezköy yeni bir çehre kazanıyor. BSH Grubu’nun küresel Ar-Ge ağının önemli köşe taşlarından biri konumuna yükselen Çerkezköy’de önemli Ar-Ge projeleri gerçekleştiriliyor. 2010’da Ar-Ge çalışmaları tamamlanan yeni buzdolabı serisi, Avrupa’nın bütün ülkelerinde satışa sunulacak. Özellikle Ar-Ge alanında büyük atılımların gerçekleştiği bölgede BSH’nin kurduğu Ar-Ge Merkezi, geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye’nin ilk Ar-Ge Merkezi sertifikasını aldı.

        İŞSİZLİĞE BOSCH DARBESİ

        Global finansal arenada yaşanan zorluklara rağmen BSH Ev Aletleri, oldukça yüksek de bir istihdam sağladı. BSH, son beş yıl içinde iş gücünü yüzde 60 artışla 4 bin 300 kişiye yükseltti.

        2009’da 108 kişiden oluşan Ar-Ge mühendis kadrosunu ise 2010’da 133’e yükselten BSH, ekibini büyütmeye devam ediyor. BSH'un 2010’da Ar-Ge kadrosu bir önceki yıla göre yüzde 23, iki yıllık dönem çerçevesinde ise yüzde 52 arttı.

        BSH'tan yapılan açıklamada son 15 yılda, BSH'un enerji sarfiyatını buzdolaplarında yaklaşık yüzde 74, çamaşır makinelerinde yüzde 57, bulaşık makinelerinde yüzde 48, fırınlarda ise yüzde 37 azaltmayı başardığı, ayrıca çamaşır makinelerinde yüzde 42 ve bulaşık makinelerinde yüzde 66’ya varan oranda su tasarrufu sağladığı belirtildi.

        Bu doğrultuda BSH’nin son dönemdeki en önemli ‘inovasyonu’nun i-DOS çamaşır makinesi teknolojisi olduğuna da dikkat çekildi…

        BEYAZ EŞYA PAZARI YÜZDE 8, ANKASTRE YÜZDE 30 BÜYÜDÜ

        2010’da Türkiye beyaz eşya pazarı yüzde 8, ankastre pazarı ise yaklaşık yüzde 30 büyüdü. Türkiye ekonomisinin sergilediği olumlu trendler beyaz eşya sektörünü de etkiledi. Tüketici güveninin ve harcamaların artması, buna ek olarak gayrimenkul yatırımlarının yeniden başlaması, 2009’da yüzde 3 küçülen sektöre 2010 yılında yüzde 8 gibi güçlü bir büyüme getirdi. Buzdolapları, çamaşır makineleri ve küçük ev aletleri büyümeyi ateşleyen başlıca ürün kategorileri oldu.

        TÜKETİCİ GÜVENİNDEKİ ARTIŞ LOKOMOTİF OLACAK

        BSH Ev Aletleri, Türkiye ekonomisinin büyümesine paralel olarak yurt içi beyaz eşya pazarının 2011’de yüzde 6-8 gibi güçlü bir büyüme göstermesini, daha sonraki yıllarda da yüzde 4 büyümeyi sürdürmesini bekliyor. BSH’nin öngörülerine göre; tüketici güveninde öngörülen artış, yeni konut inşaatları, başta ankastre birimler ve kurutucular olmak üzere yeni ürünlerin yaygınlaşması, bu büyümeyi sağlayan başlıca unsurlar olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ