Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para ABD borsaları bir yılın en düşük seviyesine indi - Para Haberleri

        New York Borsası, günü düşüşle kapattı.

        Borsanın kapanışında, Dow Jones Sanayi Endeksi 258.08 puan azalarak, 10,655.30 puana geriledi.

        Nasdaq Teknoloji Endeksi de 79.57 puan kayıpla 2,335.83 puan oldu.

        Piyasalarda Yunanistan endişeleri fiyatlandı, ABD borsalarında S&P 500 Endeksi 1 senenin en düşük seviyesine indi.

        S&P 500, New York kapanışta yüzde 2.9 değer kaybederek 1,099.07 puana indi. Bank of America hisseleri ise yüzde 9.6'lık sert düşüşle finans hisselerindeki düşüşe öncü oldu.

        New York'taki Security Global Investors'ta yönetici olan Mark Bronzo, "Bugünkü kapanış önemli. Eğer S&P'de 1,120 puanın üzerine çıkabilirsek, bu olumlu algılanacak. Eğer çıkamazsak bizi zorlu bir hafta bekleyecek" diye konuştu.

        Bugün Avrupa Maliye Bakanları Lüksemburg'da Yunanistan sorununa dair görüşmelerde bulunurken piyasalarda sert satış dalgası yaşandı. Maliye Bakanlarının 13 Ekim'de yeniden ülkeye yapılacak mali yardım konusunda görüşmelerde bulunması bekleniyor.

        AVRUPA BORSALARI DA DÜŞÜŞLE KAPANDI

        Avrupa'ya yönelik endişeler bugün Avrupa borsalarında satışlara neden oldu. 2008'den beri çeyrek dönemde en büyük düşüşü kaydeden Stoxx Europe 600 endeksi kayıplarını genişletti.

        Dünyanın en büyük maden şirketleri BHP Billiton ve Rio Tinto Group hisseleri bakır fiyatlarının 14 ayın dibine inmesiyle yüzde 2.5'tan fazla değer kaybetti. Commerzbank ve Societe Generale ise banka hisselerindeki kayıplara öncülük etti. BMW hisseleri de 1 yılın dibine indi.

        Stoxx 600 endeksi yüzde 1.2'lik değer kaybıyla 223.53 puan oldu. Endeks üçüncü çeyrekte yüzde 17 düşerek 2008'in son çeyreğinden beri en büyük düşüşü kaydetti.

        Zürih'teki Bank Sarasin'de şef stratejist olan Philipp Baertschi "Önümüzdeki 1 veya 2 ay daha fazla hareketlenme görmezsek resesyondan kaçmak için çok geç olabilir" uyarısında bulundu.

        Bugün Alman DAX Endeksi yüzde 2.6, Fransız CAC 40 yüzde 2.1 İngiliz FTSE 100'de ise yüzde 1.3 oranında düşüş yaşandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ