Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Piyasalar güne nasıl başladı? - Para Haberleri

        İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi haftanın son işlem gününe 287 puanlık yükselişle 67.289 puandan başladı. İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 0,43 oranında değer kazandı.

        Küresel piyasalarda büyümeye yönelik endişelerin tekrar gündeme gelmesiyle genel olarak satış baskılarının arttığı ancak İMKB'de hafta boyunca devam eden kar satışları nedeniyle yurtdışına bağlı olumsuz etkinin sınırlı kalması bekleniyor.

        Endeksin 66.500 desteğinden beklenildiği gibi tepki alımlarının geldiğini kaydeden analistler bugün 67.400 ve 68.000 seviyelerinin direnç olarak takip edileceğini belirtiyor.

        DOLAR 1.80'İN ALTINDA

        Dolar güne 1.7975 lira, euro 2.3335 liradan başladı. Euro / dolar paritesi 1.2986'dan işlem görüyor.

        BONO FAİZİ GÜNE NASIL BAŞLADI?

        Gösterge tahvilin bileşik faizi güne düşüşle başladı. Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne düşüşle başlayarak yüzde 7,41'den açıldı. Çin'den ve Avrupa'dan gelen ekonomik aktivitedeki daralmanın Eylül ayında da devam ettiği yönündeki verilerin ardından uluslararası piyasalarda sınırlı gerilemelerin görülmesi dikkati çekerken, yurtiçi bono piyasasında ise gelecek hafta yapılacak olan yeni gösterge tahvil ihalesinin baskısı dün hissedildi.

        Gösterge tahvilin bileşik faizi dün yüzde 7,49'dan kapanırken, uzmanlar iki gündür süren satış eğiliminin yavaşlayacağını ve faizlerin genelde yatay hareket edeceğini tahmin ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ