Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Moody's, Almanya, Avusturya ve Lüksemburg'u notunu ardırdı - Para Haberleri

        Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Almanya, Avusturya ve Lüksemburg'un AAA seviyesindeki notlarının görünümünü durağan'dan pozitife yükseltti. Alınan kararda bu ülkelerin AB içindeki daha zayıf ortaklarına yardım etmek zorunda kalması ihtimalindeki azalmanın etkili olduğu ifade edildi.

        NEGATİFTEN DURAĞANA...

        Her üç ülkenin notlarının görünümü negatif seviyesinden durağan seviyesine yükseltildi. Avusturya, Almanya ve Lüksemburg'un notları en üst seviyede bulunuyor. Moody's konuya ilişkin açıklamasında son dönemde Avrupa'da yapılan bazı görünüm değişimlerinin ve not artırımlarının (Örneğin, İspanya, İrlanda ve Portekiz'deki pozitif revizyonların) bölgedeki trendin izlediği toparlanmaya bir işaret olduğu ifade edildi. Bu toparlanmaya bağlı olarak bölgenin daha iyi durumdaki ülkelerinin daha zayıf olan İspanya ve İtalya gibi ülkelere yardım etmek zorunda kalması ihtimalinin azaldığı ifade edildi.

        Avusturya için Moody's hükümetin 2016 yılında yapısal olarak dengeli bütçe hedefine ulaşmaya bağlı kalacağını öngördü ve bunun ülke notuna destek veren bir diğer unsur olduğunu dile getirdi.

        Almanya'nın notunun da mali konsolidasyon sürecinden destek aldığı ve bunun 2012 ve 2013 yılı bütçelerinde dengeliye yakın bir yapı ile kendini gösterdiği ve ek olarak Alman hükümetine paralel olarak Moody\'s'in de 2015 yılında denk bütçeye geçileceğini öngördüğü ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ