Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Standard & Poor’s, Türkiye’nin notunu ‘BB+’ görünümü ise ‘negatif’ olarak teyit etti, türkiye'nin kredi notu - Para Haberleri

        Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye’nin notunu ‘BB+’ görünümü ise ‘negatif’ olarak teyit etti.

        BU HABERİ SİTENİZE EKLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s Türkiye’nin kredi notunu değiştirmedi. Kuruluş, Türkiye’nin notunu “yatırım yapılabilir” seviyenin bir basamak altı olan ‘BB+’ olarak teyit etti, görünüm ise ‘negatif’ olarak açıklandı. Negatif görünümün Türkiye'ye ilişkin ekonomik beklentilerle ilgili risklerin devam ettiği görüşünü yansıttığına dikkat çekildi.

        'SERT İNİŞ RİSKİNİN YANSIMASI'S&P’den yapılan açıklamada, “Notun negatif görünümü ekonomideki sert iniş riskinin bir yansıması” denildi. Kuruluş, Türkiye’de sert iniş olasılığını “üçte bir” olarak gördüklerini açıkladı.

        'SİYASİ ORTAMIN ÖNGÖRÜLEBİLİRLİĞİ AZALDI'

        S&P, kredi notuna gerekçe olarak “Türkiye’nin siyasi ortamı daha az öngörülebilir hale geldi” dedi ve “Siyaset dış şoklara karşı kırılganlığı artırıp uzun vadede büyümeyi yaralayabilir” değerlendirmesini yaptı.

        'GÜÇLER AYRILIĞINDAKİ BOZULMA'YA DİKKAT ÇEKTİ

        Açıklamada, "Bize göre, yetkililer potansiyel dış risklere karşı tampon oluşturmak için mali ve para politikalarını yeterli kullanmadılar. Bunun da ötesinde, politika önlemlerinin sınırlı olmasının kısmen güçler ayrılığındaki bozulmadan kaynaklandığı görüşündeyiz" denildi. 'CARİ AÇIK HALA YÜKSEK' S&P tarafından yapılan açıklamada, ihracat büyümesindeki iyileşmeyle ekonominin kademeli olarak dengelendiği belirtildi. Ancak, cari açığın hala yüksek olduğuna dikkat çekildi.

        BORSANIN KAPANIŞINI DETAYLI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ