Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yapay zekâ ‘AlphaGo’ insanı yendi - Teknoloji Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Gelen bilgilere göre ABD’li teknoloji şirketi Google’a ait Londra merkezli yapay zekâ kuruluşu DeepMind’ın geliştirdiği AlphaGo yazılımı, 2500 yıllık strateji oyunu Go’da ilk defa profesyonel bir oyuncuyu yendi. Bilim dergisi Nature’da yayımlanan araştırmaya göre AlphaGo, ekim ayında yapılan bir maçta son Avrupa Go şampiyonu Fan Hui’yle turnuva kuralları çerçevesinde yaptığı 5 karşılaşmanın 5’ini de kazanmayı başardı. AlphaGo’ya karşı oynayan Hui, yazılımın insan gibi oynadığını belirtti. Hui, “Eğer kime karşı oynadığımı önceden bilmeseydim, garip fakat çok güçlü bir rakiple oynadığımı düşünürdüm” ifadesini kullandı. Çin, Japonya ve Güney Kore gibi Asya ülkelerinde oldukça popüler bir strateji oyunu olan Go, uzun süredir yapay zekâ araştırmacılarının ilgisini çekiyor.

        180 TAŞLA OYNANIYOR

        İki oyuncunun 181 siyah ve 180 beyaz taş ile, 19x19 karenin bulunduğu bir tahtada oynadığı oyunda hedef, taşlarla tahtada rakipten daha fazla alan almak ve rakibin taşlarını kendi taşlarıyla çevreleyerek yemektir.

        İTALYA, GOOGLE’IN PEŞINE DÜŞTÜ

        İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, İtalya’nın Milano Cumhuriyet Savcılığı, mali polise ABD’li Google firmasına, İtalya’daki faaliyetlerine ilişkin vergi ödemesi konusunda resmi bildirimde bulunulması talimatını verdi. Gazetenin haberinde, Google’ın konuyu anlaşmalı yöntemle sonlandırmak istemesi durumunda, 220 ile 270 milyon Euro arasında bir cezayı ödemeyi kabul edebileceği ifade edildi. Söz konusu haber, diğer basın yayın organlarında da “İtalya, Apple’dan sonra Google’ın peşinde” şeklinde yer buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ