Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 3 sene içinde ödeme yaparkende haber okurken de hep cep telefonunu kullanacağız - Teknoloji Haberleri

        Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, 2014'te cep telefonu kullanıcılarının yüzde 50'sinin mobil ödeme yapacağını belirterek, ''2015'te ise medya kullanımının yüzde 24'ü cep telefonundan yapılacak. Bu çok önemli değişim sürecinde Vodafone Türkiye olarak vizyonumuz, işletmeler için komple iletişim sağlayıcısı olmak'' dedi.

        Süel, Vodafone Türkiye sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist Dergilerinin düzenlediği CEO Club toplantısında yaptığı konuşmada, bugün mobil internetin bir yandan dijital uçurumların ortadan kalkması yönünde önemli katkılar sağladığını, diğer yandan ise yeni iş modelleri ve değer yaratma biçimleri oluşturduğunu belirterek, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun iş dünyasını geleceğe taşımak ve küresel rekabet gücünün artırmak yolunda büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

        Mobil iletişim teknolojilerinin yarattığı ekosistemin, ekonominin en dinamik ve temel itici güçlerinden biri haline geldiğini ifade eden Süel, şunları söyledi:

        ''Özellikle akıllı telefonların ve uygulamaların artışı ile mobil iletişim, ticaretin ve iş yapma biçimlerinin geleceğini şekillendirmemize önemli katkılar sağlıyor. Finanstan perakendeye, sağlıktan eğitime birçok alanda değer üreten yeni iş modelleri, yeni kanallar ve değer yaratma alanları ortaya çıkıyor. 2014'te cep telefonu kullanıcılarının yüzde 50'si mobil ödeme yapacak. 2015'te ise medya kullanımının yüzde 24'ü cep telefonundan yapılacak. Bu çok önemli değişim sürecinde Vodafone Türkiye olarak vizyonumuz, işletmeler için komple iletişim sağlayıcısı olmak.''

        İşletmelerin mobil, sabit ve IT ihtiyaçlarını da karşıladıklarını anlatan Süel, ''Vodafone olarak bugüne kadar kurumların güvenilir iş ortağı olmak, işlerini büyütmelerine katkı sağlamak için çalıştık, bundan sonra da aynı vizyonla çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ