Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil iPhone 5 şart! - Teknoloji Haberleri

        HT Gazete

        Apple, günde 290 bin iPhone ve 190 bin iPad sattı ama beklentilerini karşılayamadı. Bir çeyrekte gelirleri 4.1 milyar dolar, kârı 2.8 milyar dolar eriyen Apple’da yatırımcı da iPhone 5’i beklemeye başladı.

        Steve Jobs’un ölümünün ardından CEO’luk koltuğuna geçen Tim Cook döneminde biri kamerası iyileştirilmiş iPhone (4S) diğeri ekran çözünürlüğü artırılmış “yeni iPad” olmak üzere iki ara ürün çıkarmakla yetinen Apple, son çeyrek rakamları ile hayal kırıklığı yaşattı. Bu yılın Nisan-Haziran dönemini kapsayan çeyrekte iPhone satışları yüzde 26 gerileyen Apple’ın gelirleri bir önceki çeyreğe göre 39.1 milyar dolardan 35 milyar dolara, net kârı 11.6 milyar dolardan 8.8 milyar dolara geriledi. Apple en büyük darbeyi ise yüzde 26 düşen iPhone satışlarından yedi. Bu düşüşe karşın Nisan - Haziran döneminde Apple, 26 milyon (günde 290 bin) iPhone, 17 milyon (günde 190 bin) iPad, 6.7 milyon (günde 75 bin) iPod ve 4 milyon (günde 45 bin) Mac sattı.

        TEK KALEMDE 20 MİLYAR DOLAR ERİDİ

        Yaklaşık 10 yıldır gelirlerinde yüzde 10’u bulan kayıp yaşamayan Apple’ın mali sonuçları, dün açılışta şirket

        hisselerinde yüzde 5’i bulan düşüşe neden oldu. Bu düşüşle şirketin piyasa değeri yaklaşık 20 milyar dolar eriyerek, 540 milyar dolar seviyesine düştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ