Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, “İnternet gibi bir iletişim aracının yasaklarla terbiye edilmesi mümkün değildir” dedi - Teknoloji Haberleri

        Bilişimin ülkelerdeki yönetimde saydamlığı getirip, demokrasiyi derinleştirdiğini belirten Ulaştırma

        Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “İnternet güvenli kullanıldığında gelecek neslimiz ve

        2023 hedeflerimiz için çok önemli. İnternet yanlış kullanıldığında bir toplumu özellikle genç beyinleri olumsuz etkileyebiliyor. Her güzel ilacın mahzurlu yanları da olabiliyor” dedi.

        GENİŞBANT 19 MİLYONU AŞTI

        Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda, Interpromedya tarafından düzenlenen “12. ICT Summit Eurasia-BilişimZirvesi”ne katılan Yıldırım, “İnternet gibi sınır tanımayan bir iletişimaracının yasaklarla terbiye edilmesi mümkün değildir. Bunun tek yolu herkesin birbirini etik değerler çevresinde

        biraraya getirmesi ve internetin gelişen büyüyen ülkenin en önemli aracı olarak kullanılmaya devam

        edilmesidir” dedi.

        Yıldırım, “Son 10 yıl içerisinde Türkiye’de sıfırdan 19 milyon geniş bant abonesine ulaşıldı” diye konuştu.

        ‘EN AZ FATURA ÖDEYİP EN ÇOK BİZ KONUŞUYORUZ’

        Bilişim Zirvesi’ne katılan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, bu yılın ikinci çeyreğinin sonunda Türkiye’nin aylık abone başına ortalama 299 dakikalık konuşma ile Avrupa’nın en çok konuşan ülkesi konumuna yükseldiğini söyledi.

        Tayfun Acarer, “En çok konuşanlar listesinde ikinci sırada olan İspanya ile 50 dakikalık farkımız var. Diğer yandan Avrupa’da abone başına aylık ortalama gelir 23 Euro iken, bizde 9 Euro. Diğer bir deyişle, Avrupa’nın en fazla konuşan ve aynı zamanda en az fatura ödeyen ülkesiyiz” diye konuştu.

        Bakan hologramlaaçılışa katıldı

        Bakan Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi’ndeki zirveye hologram teknolojisi kullanılarak kaydedilen video mesajıyla katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ