Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Paris'in en şık 10 oteli - Turizm Haberleri

        Kübra GENÇ / HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        kgenc@haberturk.com

        Harita

        MODELLER, MODA TASARIMCILARI VE ROCK YILDIZLARININ TERCİHİ

        LES BAINS PARİS DESIGN HOTEL

        2015'in bahar aylarında gösterişli bir otel olarak yeniden doğan Les Bains ilk olara Les Halles market işçileri ve Marcel Proust tarafından 1985 yılında kuruldu.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        Fantezi bir gece kulübü havasındaki bu otel eklektik bir kalabalığı bünyesinde barındırıyor. Fransa Cumhurbaşkanlarından François Mitterrand'ın da evini tasarlayan hatta Türkiye'de de birçok konut projesinde imzası bulunan Philippe Starck tarafından tasarlanan otelde rock yıldızlarını ve modelleri de görmek mümkün.

        Harita

        17 ODALI MİNİMALİST TASARIM

        HOTEL DU PETIT MOULIN

        Paris'in kuzey Marais semtinde yer alan Hotel du Petit Moulin, çağdaş sanat galerileri ve moda mağazaları arasında kalan huzur bulacağınız bir otel. Butik otel olarak tasarlanan Hotel du Petit Moulin tamamıyla Christian Lacroix minimalist dokunuşlarıyla dekore edilmiş.

        17. yüzyıldan kalma iki yapının birleşimiyle oluşturulan otelde Victor Hugo'nun uğradığı alan halen cam cephe ile boyalı durumda. Otelde eski sarma merdivenler ve yemyeşil koridorlar görmek mümkün.

        Bu minik sakin butik otel Hotel du Petit Moulin sadece bunlardan ibaret değil. 60'lardan kalma tablolar, yıldız tavanların da bulunduğu otel, 17 odadan meydana geliyor.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        Filles du Calvaire Metro İstasyonu, Eyfel Kulesi'ne ve Opéra Garnier'ye doğrudan ulaşım imkanı bulunan Hotel du Petit Moulin, Picasso Müzesi'ne sadece 300 metre, Notre Dame'a ise 1,5 km uzaklıkta yer alıyor.

        Harita

        HER ODADA 200'DEN FAZLA FİLM

        PLAZA ATHENEE

        Plaza Athénée; ünlü Avenue Montaigne Caddesi üzerinde yer alıyor. 5 yıldızlı bu lüks otelde Dior Institute spadan 5 restauranta kokteyl bardan buz pateni pistine kadar her şey var.

        Lüksün hayat bulduğu Plaza Athénée diğer otellerden farklı olmasının sebeplerinden biri diğer otellerden farklı olarak televizyonlarda yerel kanalların değil tüm oda ve süitlerinde, 200'den fazla filmin bulunduğu birer plazma ekran televizyonların bulunması.

        Konukların iyi bir gece uykusu geçirmesi için de 5 farklı tipteki yastıktan ve kişiye özel doldurulan minibardaki 80 içecekten seçim yapabilmelerinin yanı sıra ücretsiz spa hizmetinden yararlanabiliyorsunuz.

        Otelin mutfağı da oldukça zengin.

        Otel; Amerikan kahvaltı, gastronomik Fransız yemekleri, Japon spesiyalleri ve yaz menüsüyle hizmet veriyor. Otel restoranı, Michelin yıldızlı şef Alain Ducasse tarafından idare ediliyor.

        Şanzelize, alışveriş, romantizm ve yemek ile ilgilenenler için daha iyi bir seçenek olamaz çünkü bölgede Cartier, H&M, Chanel, Burberry, Louis Vuitton mağazalarının yanı sıra Eyfel Kulesi sadece 15 dakikalık mesafede.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description
        Harita

        TÜRKİYE'YE SİHİRLİ DOKUNUŞLAR YAPAN PHILIPPE STARCK İMZALI

        HOTEL RAFFLES ROYAL MONCEAU

        Lüks sanat oteli Hôtel Raffles Royal Monceau, Philippe Starck'ın sihirli dokunuşları sonrasında bambaşka bir hal aldı. Arc de Triomphe ve Parc Monceau arasında cadde üzerinde kalan otel mağaza ve sinema ile kendini diğerlerinden ayırt ediyor.

        149 odadan meydana gelen otelin alt katında ışıklı kokteyl bar ve keyifli vakit geçirebileceğiniz oturma köşeleri ile avlu bahçesi bulunuyor.

        Galery Suite ve avluya bakan odalardan meydana gelen otelin tamamının dekorasyonu aklınızı alacak cinsten.

        Özellikle taze trüf mantarı sevenler için Toskana mutfağının ön plana çıktığı otelde tasarımın tüm detayları sanat şehri Paris'e yakışır ölçülerde. Diğer bir mutfak seçeneği de Paris'in ruhunu yansıtan Fransız mutfağı.

        Harita

        TARİHİ BİR SARAY

        MANDARIN ORIENTAL PARİS

        1930'lu yıllardan kalma tarihi bir binada hizmet veren bir saray otel olan Mandarin Oriental, Paris'in şehir merkezinde cazip bir alanda konumlandırılıyor. Peyzajlı bir iç mekan bahçesiyle minimalist dekoruyla ve ünlü moda evlerinden ilham alınmış tasarımıyla haute couture ve lüksü bir arada sunan otelde Michelin yıldızlı bir gurme restorana ev sahipliği yapıyor.

        Paris'in zeraferi ve tarzının harmanlandığı bu otelde otelin bünyesindeki Camélia Restaurant'ta gün boyu, taze ürünler kullanılarak hazırlanan sade yemekleri deneyebilir, Thierry Marx'ın şefliğini yaptığı Sur Mésure Restaurant'ın tasarım harikası atmosferinde ise 5 ila 9 çeşitli gurme yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        Mandarin Oriental Signature Guerlain yüz ve vücut terapilerinin keyfini çıkarabileceğiniz otelin bünyesinde oldukça şirin hamur işleri ve keklerin satıldığı bir dükkan da mevcut.

        Mandarin Oriental, Paris, ideal bir konuma sahip olup seçkin Place Vendôme bölgesine 150 metre, Tuileries Bahçesi'ne 250 metre ve ünlü Şanzelize Caddesi'ne yürüyerek yalnızca 10 dakikalık uzaklıkta yer alıyor.

        Rolex, Cartier, Chanel, Louis Vuitton, Gucci mağazalarına yakınlığıyla dikkat çeken bu otel Louvre, yemek, alışveriş ve sanat ile ilgilenen gezginler için harika bir seçenek.

        Harita

        SANATIN ORTASINDA 1960'LAR RUHU

        HOTEL BEL AMİ

        Saint-Germain-des-Prés'in kalbinde bulunan Hotel Bel Ami, Notre Dame Katedrali ve Paris'in Latin Mahallesi (Quartier latin) 15 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

        Louvre Müzesi'ne sadece 10 dakikalık yürüme mesafesinde olan otelin Rue Saint Benoit'e açılan kafesinde büfe kahvaltı servis ediliyor. Konuklar Bel Ami'nin piyano barında kokteyllerini yudumlayarak yorgunluk atabildiği gibi müzik eşliğinde 1960'ların nötr ve yeşil kadife etkileyici tarzına kendinizi bırakabilirsiniz.

        Harita

        SÜPREMATİZMİN AKIMINI YASTIKLARDA BULACAĞINIZ TASARIM

        HOTEL EKTA

        1960 ve 1970'li yıllara dönüş ve siyah ve beyaz moda dünyasına saygı duruşu göstereceğiniz bu otel kapalı modern bir ofis binasında dönüştürülmüş durumda.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        İddiasız ancak bir o kadar eğlenceli ve rahat bir deneyim sunacak olan bu Hotel Ekta birbirinden sevimli 25 odadan meydana geliyor. Otelin bazı alanlarında süprematizmden esintiler görmek mümkün.

        Harita

        PARİS AYAKLARINIZIN ALTINDA

        LE BRISTOL

        Şık ve dünyanın en iyi moda evlerinin çıkışlarına bakan bu otel ünlüler, politikacılar ve diplomatlar tarafından da tercih edilen bir otel. Le Bristol 3 Michelin yıldızlı ve 1 Michelin yıldızlı House'da gastronomik bir yolculuğa çağırıyor sizi.

        1925 yılında açılan Le Bristol çatıda bulunan yüzme havuzu ile Paris'in harika manzaranızı ayaklarınızın altına seriyor.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        Paris'in en ünlü yerlerine yürüme mesafesindeki otel kendi Louis XV tasarımlı yatağından zarif Paris havasının esintisini alacağınız birçok detayı tek çatı altında bulabileceğiniz bir otel olarak karşınıza çıkıyor.

        Harita

        BAŞINIZI DÖNDÜRECEK BİR ATMOSFER

        HOTEL COSTES

        Musk ve tütsü kokuyla başınızı döndürecek bir bara sahip olan bu otelde harika bir dekorasyon ve lüks atmosferi sunuluyor.

        Otelin lounge bar kısmı.

        Otel sadece şık odaları, zarif bahçesiyle değil aynı zamanda cool lounge barıyla da Paris'in uğrak mekanlarından biri haline geliyor. Sakin bir tatil tercihinizse eğer otelin aynı zamanda kadife kırmızı koltuklardan ve desenli halılardan meydana gelen bir alanı da bulunuyor.

        Sakinliği tercih edenler için oluşturulan alan.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ