Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında artış yaşandı - Turizm Haberleri

        Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, bu yılın verilerine göre, Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında ilk üç ayda geçen yıla göre yüzde 16 artış olduğunu bildirdi.

        Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'a Suudi Arabistan'ın 4 kentinden, Kuveyt'ten direkt uçak seferleri olduğunu, Dubai'den de direkt uçuşların başlayacağını belirtti.

        Yıllardır yaptıkları tanıtımlar sayesinde o bölge insanının Karadeniz'e ilgisinin giderek arttığına işaret eden Hacısalihoğlu, "Körfez ülkelerinden 8-10 bin turistle başladık. Bugün bu sayı 500 bine çıktı. Sezon sonunda bu sayının üzerine çıkacağımızı tahmin ediyoruz" ifadesini kullandı.

        Hacısalihoğlu, Körfez ülkelerinden Trabzon'a olan ilginin yoğun tanıtım kampanyalarıyla sağlandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Bölgemiz tam cennet niteliğinde. Kur'an-ı Kerim'de cennetin tanımı, altından ırmaklar akan yeşil vadiler olarak geçiyor. Arap ülkelerine bakınca aşırı derecede sıcak bir hava, toz ve kum bulutu var. Böyle bir ortamda burası onlar için bir cennet. 'Biz cennete geldik' diyorlar. Onlar için bir slogan geliştirdik. 'Trabzon'da ve Karadeniz Bölgesi'nde bir hafta kalan cennette acemilik çekmeyecek' diyoruz. Körfez ülkelerinden gelen insanların sayısı gittikçe artıyor. Bu yılın verilere baktığımızda ilk üç ayda geçen yıla göre yüzde 16 artış olmuş ve sezon sonuna kadar bu artışın devam edeceğini biliyoruz."

        Trabzon'da bugüne kadar tarih turizminin ön plana çıktığını ve batılı turistlerin tarihi mekanlara ilgi gösterdiğini ifade eden Hacısalihoğlu, doğa, yayla ve ekoturizme yönelik tanıtımlarla bu alanda da önemli artışlar olduğunu ve yatırımcıların harekete geçtiğini anlattı.

        Hacısalihoğlu, talebin artmasıyla ilk etapta otel sayısının yetersiz kaldığını kaydederek, "Sonradan otel yatırımları hızlandı. Şu aşamada önemli sayıda yıldızlı otellerimiz var. Trabzon'da 20 bin yatağı bulan kapasiteye ulaştık. Bu önemli ama koyduğumuz hedefe göre yeterli değil. Daha fazla otel olması gerek" değerlendirmesinde bulundu.

        Tanıtım faaliyetlerine devam edeceklerini belirten Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

        "Özellikle ulaşamadığımız Körfez ülkelerine yoğunlaştık. Kuveyt'e ve Katar'a daha fazla önem vermeye başladık. Sıcak iklimde olan diğer dünya ülkelerine yönelik de tanıtım programlarımızı hazırladık. Amacımız çeşitliliği artırmak. Doğa ve yayla turizminin yanında kongre turizmi bizim için çok önemli. Yazın gelen misafirlerimiz otellerimizi dolduruyor. Kışın da bu otellerin dolu olması gerekiyor. Trabzon, özellikle Antalya ve İstanbul'dan sonra kongre merkezi olabilecek konumda. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ve TOBB'un da ortak olduğu bir şirketle büyük bir kongre merkezi kompleksi kurma projemiz var. Önümüzdeki ay da bunun temeli atılacak."

        Hacısalihoğlu, spor ve sağlık turizminde de çeşitli projeleri uygulamaya koyduklarını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ