Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Etstur: Yerli turist daha ucuz tatil yapacak - Turizm Haberleri

        Turizmde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 30 büyüyen Etstur 2016’da 1 milyon 300 bin turist kapasitesine ulaştı. 2017’de ise yüzde 15 büyüme hedefleyen Ets, yeni yılda 1.5 milyon turiste ulaşmak istiyor. Etstur, 2016 - 2017 Erken Rezervasyon Dönemi’nibaşlattı. Yüzde 45 indirim oranıyla başlayan dönem, her ay yüzde 5’lik oranda azalarak devam edecek.

        ANTALYA REKOR KIRACAK

        Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy 2016’ya dair değerlendirmelerde bulundu. Ersoy, 2016’da yaşanan tüm olumsuzluklararağmen yüzde 30 büyüyerek 1 milyon 300 bin turist kapasitesine ulaştıklarını açıkladı. Döviz kurlarındaki artışın yurtiçi otel fiyatlarınayansımadığını vurgulayan Ersoy “Otellerde fiyatlar döviz kurlarına göre ayarlanmasına rağmen son zamanlardaki yüksek kur artışları TLfiyatlara oteller tarafından bire bir yansıtılmadı. Bu sebeple Türkler bu sene de birçok otelde yabancı turistten daha düşük fiyat ödemeye devamedecekler” dedi. “Rusya’dan turist akışının tekrar başlaması sebebiyle özellikle Antalya’da çok önemli doluluk artışları olacaktır” ifadesini kullananMehmet Ersoy önümüzdeki yıl Antalya’ya rekor sayıda turistin gelebileceğini söyledi. Ersoy, Rus turist sayısında ki artışın Rusça konuşan ülkelerden gelecek turist sayısını artıracağını belirtti.

        ‘75 BİN KİŞİYİ DIŞARI GÖTÜRECEĞİZ’

        Ersoy “Yurtdışı turlarda 2016 yılını ülkemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 10 büyüme ile yaklaşık 65 bin kişi ile kapattık. 2017 yılında da yüzde 20 büyüme ile 75 bin kişiyi yurtdışına götürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

        Otellerin doluluk oranlarının az olmasına rağmen fiyatların düşmediği eleştirilerine cevap veren Mehmet Ersoy, otel fiyatlarını TL ile değerlendirmek yerinedöviz ile değerlendirince fiyatlardaki düşüşün görülebileceğini söyledi.

        Ersoy “Otel fiyatları olması gerekenin de daha altına inerse hizmet kalitesi düşer, müşteriler tatillerinden keyif alamazlar” diye de ekledi.

        Yiğitcan Yıldız / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ