Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Turist görünümlü polisler - Turizm Haberleri

        Antalya'nın Alanya ilçesinde turist ve vatandaşı rahatsız eden çığırtkan ve hanutçulara karşı etkili mücadele edebilmek için İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ''Hatunçu Timi'' oluşturuldu.

        Alanya Emniyet Müdürlüğü, caddelerde hanutçuluk yaparak turisti ve vatandaşları rahatsız eden kişileri tespit etmek amacıyla farklı bir yönteme başvurdu.

        ''Hanutçu Timi'' kuran İlçe Emniyet Müdürlüğü, turistlerin yoğun bulunduğu bölgelerde hanutçuluk yapan esnafı tespit ediyor. Şort, tişört giyerek turist gibi davranan, ellerindeki kamerayla işyerlerini takibe alan tim, hanutçuluk yapan esnafı görüntülüyor. Turist gibi görünerek dikkati çekmeden görevlerini yapan polislerin kaydettikleri görüntüler sonucunda da hanutçuluk ve çığırtkanlık yaptığı tespit edilen kişiler ve iş yerleri hakkında yasal işlem yapılıyor.

        Alanya sokaklarında geçen yaz sonunda göreve başlayan timin kaydettiği görüntüler sonucunda hanutçuluk yaptığı belirlenen 94 işyerine yasal işlem yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından basına da dağıtılan görüntülerde, hanutçuluk yaparak turistleri rahatsız eden tekne çalışanları, restoran, tuhafiye, gözlükçü, kuaför gibi farklı iş yerleri bulunuyor. Görüntülerde turistleri kendi iş yerlerinde alış veriş yapmaya zorlayan iş yeri çalışanlarının, turistlerle diyalogları ve el şakaları da yer alıyor.

        -''NEFES ALDIRMAYACAĞIZ''-

        İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört kişiden oluşan hanutçu timinin görev yaptığı süre boyunca 94 iş yeri hakkında yasal işlem yapıldığını kaydetti. Hanutçulukla mücadele amacıyla oluşturdukları timin, asıl bu yıl turizm sezonunda etkili olacağını ve hanutçuluk yapanlara nefes aldırmayacağını anlatan Dur, turizm sezonunda hanutçu timindeki görevli pols sayısını çoğaltmayı palanladıklarını belirtti.

        Hanutçu Timi'nin, hanutçular haricinde turistleri davranışlarıyla rahatsız eden ve suç unsuru davranışlar sergileyen kişileri de görüntülediğini kaydeden Dur, şunları söyledi:

        ''Geçtiğimiz turizm sezonunun sonunda kurulan tim, kış boyunca da etkili çalışmalara imza attı. Tecrübe sahibi olan Hanutçu Timi, önümüzdeki turizm sezonunda çok etkili bir mücadele yaparak, hanutçu ve çığırtkanları tespit edecek. Bu kişiler de en ağır şekilde cezalandırılacak.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ