Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak Uludağ, sezonu erken açtı! - Turizm Haberleri

        Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'da yeni yıl hazırlıkları devam ediyor. Kayak sezonunu erken açan otel işletmecileri, rezervasyonların yüzde 30 oranında dolduğunu söylüyor. Zirveye akın eden tatilciler ise gün boyu kayak yapmanın tadını çıkarıyor.

        Kar kalınlığı 85 santimetreye ulaşan Uludağ'da sezon, önceki yıllara göre 20 gün erken açıldı. Uludağ, kayak severleri konuk etmeye başlarken, bir yandan da pistler, özel makinelerle kayak yapmaya hazır hale getiriliyor.

        Yılbaşı için rezervasyon almaya başlayan oteller yeni yıl paket programlarını hazırladı. Buna göre, yeni yıla zirvede girecek tatilciler 2-3 günlük konaklama için 500 ila 2 bin TL arasında değişen ücretler ödeyecek.

        Tatilciler, kar yağışının erken gelmesini fırsat bilerek sezonu erken açtıklarını ifade ettiler. Uludağ'ın her yıl güzel olduğunu belirten kayak severler, havanın güneşli olmasının da kendilerini daha fazla keyiflendirdiğini kaydetti.

        "HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM"

        Tatilcilerin ilgisinden memnun olduklarını dile getiren otel işletmecileri, rezervasyonların dolmak üzere olduğunu belirtiyor. Grand Yazıcı Otel Yöneticisi Güray Büyükçakır, sezona erken başladıklarını hatırlatarak, şunları dile getirdi: "Öncelikle hedefimiz yılbaşı, ardından yarıyıl tatili ve sezon. Şu an hazırlıklarımız tamam, misafirlerimizi bekliyoruz. Satışlarımız devam ediyor. Yılbaşına kadar tam doluluk oranına ulaşacağız."

        Büyük Otel Sahibi Emre Saklıca da zirvedeki 18 tesisin açılışını yaptığını belirterek, "Biz bu sene Uludağ'da tek alkolsüz otel olarak açılışımızı yaptık. Otel dolulukları yüzde 15 seviyelerinde ama kış erken deldiği için müşterilerimiz kayak sezonunun açıldığını tam anlayamadı. Şu an bir metreye yakın karla sezon 20 gün önce başladı. Rezervasyonlarımız beklediğimizden daha iyi gidiyor. Fiyatlar ise gecelik 250 TL - 300 TL olarak belirledik."

        ÜNLÜ İSİMLER ULUDAĞ'DA

        Yeni yılla birlikte ünlü sanatçılar da adeta Uludağ'da akın edecek. Düzenlenecek çeşitli organizasyonlarda oteller ünlü isimleri ağırlayacak. Uludağ'a gelecek ünlü isimler arasında Serdar Ortaç, Kenan Doğulu, Hadise, Demet Akalın, Hande Yener, Gülşen, Murat Dalkılıç yer alacak.

        Bu arada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar gerilediği zirvede, kar kalınlığı 85 santimetre oldu. Yağış hafta sonuna kadar yoğun şekilde devam edecek. Yılbaşı gecesi de Uludağ'a kar yağacağı tahmin ediliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ