Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim EKPSS saat kaçta başlayacak, kaç bitecek ve ne kadar sürecek? 2022 EKPSS giriş belgesi sorgulama sayfası! EKPSS sınav yerleri sorgulama
        1

        Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2022-EKPSS) ile ilgili araştırmalar sınavın yaklaşması ile hız kazandı. Başvuruları 27 Ocak - 15 Şubat tarihleri arasında alınan EKPSS sınavı bu ay gerçekleştirilecek. Peki, EKPSS ne zaman yapılacak? EKPSS sınav giriş belgesi yayınlandı mı? İşte EKPSS 2022 hakkında merak edilenler...

        2

        EKPSS NE ZAMAN?

        EKPSS, 24 Nisan 2022 tarihinde 81 il merkezinde saat 10.15'te başlayacak ve tek oturumda yapılacaktır.

        Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır. Testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olacaktır. Adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun hazırlanmış testler, adayların engel durumlarına göre sınav uygulamaları ile gerçekleştirilecektir.

        3

        EKPSS SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

        EKPSS sınava giriş belgesi henüz yayınlandı. Sınava giriş belgesi, T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilirsiniz.

        Belgenin üzerinde sınava gireceğiniz merkez, bina, salon bilgileriniz, fotoğrafınız, engel durumunuz, varsa engeliniz nedeniyle kullandığınız araç gereç, yardımcı isteği, sınav süresi ile öğrenim durumunuz bulunmaktadır.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ