Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Esad güçlerinden İdlib'de saldırı: 14 ölü

        Suriye'de Beşar Esad rejimininİdlibGerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki iki ilçede bulunan pazar yerlerine düzenlendiği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 14 sivil hayatını kaybetti, en az 27 sivil de yaralandı.

        Esad rejimine ait savaş uçakları,İdlib'in güneyinde Marratinnuman ve Serakib ilçeleri, Hülübbe, Ruffa, Sırman, Kenais, Tel Krisyan ve Berse köylerine hava saldırısı düzenledi.

        İdlibSivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre savaş uçakları Marratinnuman ve Serakib ilçelerindeki pazar yerlerini de vurdu.

        İlk belirlemelere göre saldırıda 14 sivil hayatını kaybetti, en az 27 sivil yaralandı.

        Öte yandan muhaliflere ait uçak gözlemevinden alınan bilgiye göre de Rus savaş uçakları, sabah saatlerinden itibaren İdlib'in güneyinde Kefer Secne ve Hiraki köylerine hava saldırısı düzenledi.

        Ekim ayı başından bu yanaİdlibGerginliği Azaltma Bölgesi'nde Esad rejimi askerleri, İran destekli yabancı terörist gruplar ve Rusya'nın saldırılarında yaklaşık 62 bin sivil yerlerinden edildi.

        Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yanaİdlibGerginliği Azaltma Bölgesi'nde rejim ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil öldü.

        Saldırıların yoğun olduğu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir yılda 1 milyonu aştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ