Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EYT sigortalılık süresi ve prim gün sayısı: SGK 4A prim gün sayısı sorgulama sayfası: Kadın ve erkek EYT prim gün sayısı sorgulaması nasıl yapılır? EYT
        1

        AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'de sigortalılık süresi ve prim gün sayısını dolduran ve 9 Eylül 1999 öncesi sigortalı çalışan herkesin emeklilik hakkı kazanacağını duyurdu. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç'ın konuyla ilgili yazısını ve güncel gelişmeleri haberimizde derledik. İşte EYT'de kademeli prim günleri hakkında merak edilenler...

        2

        EYT'DE SON DURUM

        AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulduğunu açıkladı. Akbaşoğlu, "Biz bugün teklifimizi sunduk. Resmi Gazete'de yayınlandığında yürürlüğe girecek

        3

        5 milyon vatandaşımızı süreç içerisinde etkileyecek. 2 milyon 250 bin çalışanımız 2023 yılı içerisinde emekliliği hak edecek. Emekliliği hak edenler tercihini kendisi yapacak. İnşallah bu hafta Plan Bütçe Komisyonu'nda bunu görüşmeyi planlıyoruz. En geç haftaya Salı veya Çarşamba günü EYT'nin yasalaşmasını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

        4

        AKBAŞOĞLU EYT'Lİ OLMA ŞARTINI AÇIKLADI

        AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

        Düzenleme 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan çalışanları kapsıyor. Yani 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olanlar yaş şartına bağlı olmaksızın emekli olacak.

        5

        İşte, Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın yazısından satır başları...

        Milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Düzenlemeye göre EYT’de kademeli prim günleri aranacak. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emekli olabilecekler.

        6

        SSK’lılar 4447 Sayılı Kanun ile getirilen kademeli prim gününe tabi olacaklar. Kademeli prim günü 5000’den başlayarak 5975 güne kadar çıkacak.

        7

        BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’na tabi olan kadınlar 7200, erkekler ise 9000 prim gününü doldurarak olabilecekler.

        Teklifte kısmi emeklilik ile ilgili bir düzenlemeye ise yer verilmedi.

        8

        AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, teklifin en geç haftaya salı ya da çarşamba günü yasalaşmasının hedeflendiğini söyledi.

        9

        İşte o tablo...

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ