Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa Cumhurbaşkanı Macron yaş gününü şatoda kutladı

        Fransa'nın Napolyon'dan bu yana en genç lideri olan Emmanuel Macron, 21 Aralık'ta 40 yaşına giriyor. Ülkede bazı çevreler tarafından 'Zenginlerin Cumhurbaşkanı' olarak isimlendirilen Macron'un doğum günü kutlaması için seçtiği mekan da tartışmalara neden olacak cinsten: Chambord Şatosu.

        Paris'in 150 kilometre güneybatısında yer alan Chambord Şatosu, ülkenin gözde turistik merkezlerinden biri ve 500 hektarlık bir alan üzerinde yer alıyor. Bir dönem Fransız monarşisine ev sahipliği yapan şato, Fransız medyasında yer alan haberlere göre,cuma gecesi Macron ve 15 yakınını doğumgünü kutlaması için ağırladı.

        440 odalı şatonun odalarından birinde yemek yiyen ve kutlama yapan Macron ailesi daha sonra şatoya çok yakın konumda bulunan kır evlerinde haftasonunu geçirdi. Fransız medyası, bu kır evlerinde konaklamanın geceliğinin 1000 euro civarında olduğunu sayfalarına taşıdı.

        REKLAM

        Konuyla ilgili Elysees Sarayı'ndan da açıklama yapıldı. Açıklamada, Macron'un masrafları kendi özel bütçesinden karşıladığı belirtildi.

        Macron'un 440 odalı şatodaki doğum günü partisi sosyal medyada da tepki çekti. Daha önce kendini 'seçilmiş kral' olarak gördüğünü söyleyen Macron'un bu ifadeleri hatırlatıldı. Macron'un cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki rakiplerinden biri olan Jean-Luc Melenchon, "Mutlu yıllar, Bay Macron. Doğumgününü ona çok uygun olan monarşik imaji veren Chambord'da kutluyor" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ