Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Futbolda bir ilk! VAR'la konuştu, verdiği kararın nedenini stadyuma anlattı - Son dakika futbol haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Fas'ın ev sahipliğinde düzenlenen FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Al Ahly ile Auckland City arasındaki mücadelede bir ilke imza atıldı.

        2

        Karşılşamanın son dakikalarında Çinli hakem Ma Ning, bir pozisyon sonrası VAR'la iletişime geçerken, daha sonra verdiği kararın nedenini stat hoparlörlerinden taraftarlara anlattı. Bu olay, VAR sisteminin uygulanmaya başladığı günden bu yana bir ilk olarak tarihe geçti.

        3

        Çinli hakem Ma Ning, verdiği penaltı kararı sonrası VAR hakemi tarafından uyarılırken, pozisyonu VAR mönitörüne gelerek izledi. Yaptığı incelemenin ardından Ma Ning penaltı kararını iptal etti ve serbest vuruşa hükmetti.

        4

        Hakem pozisyonda kararını vermesinin ardından İngilizce bir anons yaptı. Müdahalenin dışarı olması nedeniyle penaltı kararını iptal ettiğini belirten Çinli hakem, serbest vuruş kararı aldığını vurguladı. Ma Ning daha sonra faul yapan oyuncunun bariz gol şansını önlediğini ifade ederek kırmızı kartını gösterdi.

        5

        VAR yardımıyla verilen bir kararı maçta açıklayan ilk hakem olan Ma Ning'in konuşması televizyondaki izleyicilere de aktarıldı.

        6

        IFAB Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda, VAR ile konuşan hakemin nihai kararının stat hoparlörleri ve TV ekranlarından hakem tarafından sesli olarak duyurulması kararını almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ