Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Başkan adayları: Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu'nun listeleri açıklandı! - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'da 11 Haziran'da gerçekleştirilecek kongre öncesinde Başkan adaylarından Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu, listelerini Divan Başkanlığına teslim etti.

        DURSUN ÖZBEK'İN LİSTESİ

        BAŞKAN: Dursun Özbek

        YÖNETİM: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Eray Yazgan, Levent Yaz, Ahmet Cemal Özgörkey, Mehmem İsmail Sarıkaya, Mehmet Saruhan Cıbara, Dikran Gülmezgil

        YÖNETİM YEDEK: Can Natan, Emir Aral, Cansu Ak, Tanur Lara Yılmaz, Cem Soylu

        EŞREF HAMAMCIOĞLU'NUN LİSTESİ

        REKLAM

        Başkan: Eşref Hamamcıoğlu

        YÖNETİM KURULU: Osman Kocaman, Murat Özer, Boğaç Göncü, Sadık Burçin Tunçel, Mehmet Emre Mısırlı, Levent Apaydın, Nizam Hışım, Cevat Genç, Utku Dönmez, Murat Karaman

        YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER: Ender Merter, Abdullah Metin Tutçuoğlu, Namık Kemal Martı, Suat Sarı, Kaan Artukoğlu

        DURSUN ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI

        Listesini teslim ettikten sonra açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, "Heyecanlıyım tabii. Bugün tarihi bir gün. Seçim için müracaatımızı yaptık. Bu süreçte bana inanan, benimle beraber yürümeyi kabul eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zor bir süreçten geçeceğiz. Eşref kardeşime de başarılar diliyorum. 12 Haziran'ı sabırsızlıkla bekliyoruz, Galatasaray'ın mali bağımsızlığını ve sporda başarı için projelerimiz var." dedi.

        "Biz Galatasaraylıyız, bizde sen ben yok sadece Galatasaray var. Biz büyük bir aileyiz." sözleriyle konuşmasını sürdüren Özbek, "Bu seçim süreci, bir yarışma bu, Galatasaray'ın etiğine yakışan bir yarışma olacağını biliyorum. Bu hizmet yarışına girenlere de bu seçimin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

        "ERDEN TİMUR SPORTİF AŞ'DE OLACAK"

        Dursun Özbek, "Erden (Timur) kardeşim, Sportif A.Ş'de olacak. Kendisi çok deneyimli. Gayrimenkul projelerinin geliştirilmesinde en önde hizmet edecek Erden kardeşim hakkında bir şey söylemeye gerek yok. Galatasaray'a uzun yıllar hizmet verecek ekibimiz var." açıklamasını yaptı.

        Eski başkan ve yeni başkan adayı Özbek, "Geçmişten aldığımız dersler var, deneyimimiz var. Ekibe baktığınız zaman, liste her şeyi söylüyor. Geçmişten gelen deneyimle bundan sonraki süreci iyi yöneteceğimizi kimsenin şüphesi olmasın." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

        EŞREF HAMAMCIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

        "ADNAN ÖZTÜK SPORTİF AŞ'DE"

        Listelerini teslim ettikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Hamamcıoğlu, seçim sürecinin önemli aşamalarından birisine geldiklerini belirterek, "Bugün listelerimizi teslim ettik. Listelerimiz zaten hazırdı. Biz hep buradaydık, burada olmaya devam ediyoruz. Gurur duyduğum ekibim burada." dedi.

        Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray tarihinde hiç yaşanmayan bir süreçten geçtiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Bu, hukukun çeşitli dayanaklarına yaslanarak iptal edilmiş bir seçim sürecidir. Galatasaray'ımızın çok acil öncelikleri olmasına rağmen büyük bir gecikme yaşadık. Bu gecikmenin nedenlerine ve sebep olanlarına, Galatasaray kamuoyu şahit olmaktadır. Galatasaray her zaman genel kurul üyelerinin iradeleriyle yönetilmiştir ve böyle olmaya devam edecektir. İçinde bulunduğumuz dönemeçli yol hiç kimseye bir yarar sağlamamaktadır. Galatasaray'ın yapılacak çok işi var. Galatasaray'ın çatıdan ziyade bir temele ihtiyacı olduğunu hep beraber biliyoruz. Bu temeli sarsmaya kalkanları en güzel dersi ve cevabı genel kurul üyeleri verecektir. Bundan şüphemiz yok. Bizim yolumuz belli, rotamız net."

        Uzun zamandır birlikte hareket eden bir ekip olduklarını vurgulayan Hamamcıoğlu, "Bizim; liste yetiştirmek, herhangi biriyle ortaklık yapmak gibi bir düşüncemiz olmadı. Her şeye rağmen Galatasaray'da bugün birleşme günüdür diye düşünüyorum. Bugün Galatasaray'ın en büyük ihtiyacı samimiyet, şeffaflık ve güvendir. Son zamanlarda yaşardıklarımızla bunların eksik olduğunu hala görüyorum. Bundan da kimsenin faydalanmasına izin vermememiz lazım. Seçimin oluşturduğu kaotik ortamda Galatasaray'da çeşitli nedenlerle pozisyon bulmak isteyenler lütfen Galatasaray'dan ellerini çeksinler. Bugün Galatasaray'a faydalı olma zamanı, sarsılmış temellerimizi yeniden sağlamlaştırma zamanıdır. Değerli eski başkanlarımızdan Dursun Özbek ve koalisyon ortağı olan sevgili Metin Öztürk ile arkadaşlarına başarılar diliyorum. Elbette seçim sürecinde bir rekabet olacaktır ama bu rekabetin husumete dönmemesi en büyük dileğimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

        Eski başkanlardan Dursun Özbek ile daha önce aday olacağını açıklayan Metin Öztürk'ün aynı listeden seçime girecek olmasıyla ilgili soru üzerine Hamamcıoğlu, "Görüyoruz ki rakibimiz tek değil. Öyle bir birlikteliğin kendilerine yararlı olacağını düşündüler. Bizim ekibimiz çok uzun zamandır seçime hazırlanıyor. Bir tarafta seçimi kazanacağından emin olmayan bir aday, diğer tarafta da ortaklık olmadan seçime yetişebileceğine emin olmayan bir aday.. Dolayısıyla ikisinin ortaklık yapmasından daha doğal bir şey yok. Ancak her ikisi de bizim değerli dostlarımızdır. Bu bir yarıştır, takdir de genel kurulumuzun olacaktır." diye konuştu.

        Eşref Hamamcıoğlu, futbol takımı ile ilgili bir soru üzerine, "Galatasaray, emin olun futbol takımına kimin transfer edileceğinden daha önemli konularla karşı karşıya. Bizim önceliğimiz bu problemlere çözüm bulmak. Futbolla ilgili konuyu da profesyonel ekibimiz mutlaka sizinle paylaşacaktır. Çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

        Hamamcıoğlu, seçilmeleri halinde eski yöneticilerden Adnan Öztürk'ün Galatasaray Sportif AŞ'de görev yapacağını da sözlerine ekledi.

        NE OLMUŞTU?

        Galatasaray Kulübü'nde mart ayında gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurulda idari yönden ibra edilmeyen Burak Elmas başkanlığındaki yönetim, 23-30 Nisan'da yapılmak üzere olağanüstü seçimli genel kurul kararı almıştı. Kulüp üyelerinden Fırat Develioğlu'nun yaptığı başvuru üzerine söz konusu tarihteki genel kurul mahkeme kararıyla iptal edilirken, Burak Elmas yönetimi yeni seçim tarihini 4-11 Haziran olarak belirlemişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ