Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da 'Yellow Friday' çılgınlığı - Yellow Friday nedir? - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray'da Mustafa Cengiz'in destek çağrısıyla başlayan taraftarların hayata geçirdiği 'Yellow Friday" (Sarı Cuma) kampanyası büyük ilgi gördü! Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrindeki ürünler yok satarken internet üzerinden satış yapılan sitede de zaman zaman ilgiye bağlı çökmeler yaşandı.

        2

        Gazete Habertürk'ün haberine göre Yellow Friday'de ilk günde 5 milyon TL'lik ciro elde edildi ve rekor kırıldı! Kampanya, yoğun ilgi üzerine "YellowWeekend" olarak değiştirildi ve hafta sonunda bitecek şekilde ayarlandı.

        3

        ABD'de her yıl yapılan 'Black Friday'den esinlenen taraftarlar, GS Store'lardaki ürünleri tüketmeyi hedefliyor.

        4

        Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yöneticiler, Türk Telekom Stadyumu yanındaki Galatasaray Store'dan alışveriş yaparak taraftarlarla bir araya geldi. Cengiz, duygulu ve gururlu olduğunu belirterek "Müthiş bir olay. Bana gelen bilgiye göre Türkiye'de değil, dünyada en çok konuşulan konu oldu" ifadelerini kullandı.

        5

        Galatasaray Spor Kulübü'nün yeni başkanı Mustafa Cengiz'in "Destek lafla olmaz, eylem sözle olmaz" çağrısına taraftar kayıtsız kalmadı. Sarı-kırmızı renklere gönül veren taraftarlar yakın tarihe damga vuracak bir kampanyanın fitilini ateşledi.

        6

        Cengiz, 5 bin TL'lik alışveriş yaparken aldığı ürünlerin Çocuk Esirgeme Kurumu'na (ÇEK) gideceği belirtildi. Başkan Cengiz, taraftarlara özel kart çıkarılacağını müjdesini verdi ve açıklamalarını şöyle sürdürdü:

        7

        "Taraftardan ricam kampanyayı devam ettirsinler. Ben enkaz edebiyatı yapmayı sevmem. Temliklerle, rehinlerle, borçlanmalar ve hacizle Galatasaray’ın önüne gelmedik. Biz futbolcu satmaya gelmedik. Şampiyon olmaya geldik. Taraftarın isteği ve genel kurulun tezahürü doğrultusunda 3 ay için değil, 3 yıl, nasip ederse 33 yıl için geldik”

        8

        'Yellow Friday'e başkan Mustafa Cengiz de katıldı, sporcular ve ünlü isimler de destek verdi.

        9

        Fatih Terim