Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye genelinde devam eden aşılama çalışmaları kapsamında Gaziantep'te esnaf ve sanayi çalışanları yerinde aşılanıyor.

        İslahiye İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yerinde aşı uygulaması kapsamında işinden ayrılamayan iş yeri sahiplerini ve izin alamayan işçileri sanayi içerisine kurulan ‘Mobil Aşı İstasyonu’nda aşılıyor. Aşı uygulamasını esnafa duyurmak için sanayi camiinden anons yapılıyor. Yapılan bu çalışma ile yerinde aşı uygulamasında toplam doz sayısı 300'ü geçti.

        1824 yaş arası gençlerin yüzde 26’sı aşılandı

        Sağlık Bakanlığının aşı olma yaşını 18’e indirmesi ile birlikte gençler aşılarını yaptırmaya başladı. 7 bin 700 olan hedef kitlenin 2 bin 100 kadarı devlet hastanesi ve aile hekimliklerinde aşı oldu.

        35 bin aşı uygulandı

        Vakaların azalmasında büyük rol oynayan aşının uygulamasına devam edilirken şu ana kadar 18 yaş ve üzeri vatandaşlara Sinovac ve Biontech olmak üzere toplamda 35 bin doz aşı uygulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler