Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Gazzeli engelli kardeşler için Türkiye devreye giriyor

        Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, doğuştan vücudunun belden aşağısı olmayan ve İsrail ambargosu altındaki Gazze'de tıbbi yoksunluklar nedeniyle tedavi imkanı bulamayan Filistinli Şerif kardeşlere ulaşılması ve tedavi için yardımcı olunması devreye giriyor.

        Anadolu Ajansının "Yılın Fotoğrafları Oylamasına" katılan Bakan Demircan, "yaşam" kategorisindeki fotoğrafları incelediği sırada, Ali Jadallah'ın, İsrail ambargosu altındaki Gazze'de, tıbbi yoksunluklar nedeniyle tedavi olamayan ve protez bacağa kavuşma hayali kuran Filistinli çocuğun görüldüğü "Engelli kardeşlerin yaşamı" başlıklı fotoğraf karesinden etkilendi.

        "HEMEN ULAŞALIM" TALİMATI VERİLDİ

        Doğuştan belden aşağısı olmayan 9 yaşındaki Secud, 7 yaşındaki Mahmud ve 9 aylık Enes'in hikayesini öğrenen Demircan, bu sırada Bakanlık bürokratlarına, "Bu kardeşlere ulaşalım, tedavi ihtiyaçları için yardımcı olalım. Filistin Büyükelçiliğine bu resimle müracaat edelim, hemen ulaşalım" talimatını verdi.

        Türkiye'nin Gazze'de yaptırdığı bir hastane de olduğunu dile getiren Bakan Demircan, hastane inşaatının tamalandığını ve yakında açılışının yapılacağını söyledi. Hastanenin işletmesinin Gazze'deki üniversiteyle birlikte yapılacağını ifade eden Demircan, "Önümüzdeki aylarda Gazze'ye gidebiliriz. Bu engelli çocuklarımıza da mutlaka ulaşmak isteriz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ