Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İçişleri Bakanlığı kaymakam alımı başvuruları ne zaman? 2022 Kaymakamlık sınavı hangi tarihte? Kaymakamlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, şartları neler?
        1

        İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı'na 100 kaymakam adayı alacağını duyurdu. Başvuru yapacak adaylar başvuru şartlarını ve tarihlerini araştırıyor. Peki, "Kaymakamlık sınavı başvuruları ne zaman alınacak, şartları neler?" Başvuruların ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden alınacağı kaymakamlık sınavı sınavı hakkında merak edilenler...

        2

        KAYMAKAMLIK BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

        Adaylar başvurularını, 02-09 Ağustos 2022 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle) veya mobil uygulamalarından veya diledikleri bir başvuru merkezinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacak. Geç başvuru günü 17 Ağustos 2022’dir.

        3

        2022 KAYMAKAM SINAV TARİHİ VE SÜRESİ

        Sınav, 18 Eylül 2022 tarihinde Ankara’da (062 Ankara-Çankaya/067 AnkaraYenimahalle) yapılacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacaktır.

        Sınavda sorulacak soru sayısı ve cevaplama süresi; 100 soru için 150 dakika (2,5 saat) olacak.sınav binalarına alınmayacak.

        4

        KAYMAKAMLIK SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

        Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre; başvuruda bulunacak kişilerde Türkiye'deki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde 80'ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olma şartı aranıyor.

        5

        Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapan ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapanlar da sınava başvurabilecek.

        6

        Ayrıca adaylarda, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları ve askerlikle ilişiklerinin bulunmaması yani askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak koşulları da aranacak.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ