Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel GECE ZAMMI | Son dakika: Benzin fiyatları 25 TL'ye dayandı! LPG ve benzin - motorin fiyatları 19 Mayıs - GÜNCEL
        1

        Benzin fiyatarına zam üzerine zam! Ukrayna Rusya savaşındaki belirsizlik, ABD Merkez Bankası'ndan peşe pşe gelen açıklamlar ve brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik beraberinde benzin fiyatlarına zam olarak yansıyor. Haftanın ilk günü benzin fiyatlarına gelen 1,70 lira zammın ardından LPG fiyatlarında zam geldi. Daha bu zamlar yeni pompaya yansımışken dün gece benzine bir daha zam geldi. İşte 19 Mayıs benzin fiyatları...

        2

        BENZİNDE YENİ ZAM

        Edinilen bilgiye göre, benzine yarından (19 Mayıs) itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 3 kuruş zam geldi. Artış, pompa fiyatlarına direkt yansıdı.

        LİTRESİ 24 TL’YE ÇIKACAK

        Zammın ardından benzinin litresi İstanbul’da 23,85 TL’ye, Ankara’da 23,96 TL’ye ve İzmir’de 23,97 TL’ye yükseldi.

        3

        LPG'YE ZAM GELMİŞTİ

        LPG fiyatları hafta başı itibarı ile 40 kuruş zamlandı! Benzin fiyatları ise LPG fiyatlarından bir gün önce zam geldi. İşte benzin ve LPG fiyatları...

        4

        ZAMLA BERABER AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

        İstanbul Anadolu yakası benzin fiyatı: 23,87 TL

        İstanbul Avrupa yakası benzin fiyatı: 23,87 TL

        Ankara benzin fiyatları: 23,96 TL

        İzmir benzin fiyatı: 23,99 TL

        5

        LPG fiyatları ise İstanbul Avrupa Yakası'nda 11,24 TL’ye, Anadolu Yakası'nda ise 11,43 TL'ye Ankara’da 11,47 TL’ye ve İzmir’de 11,19 TL’ye çıktı.

        6

        EPGİS FİYAT PAYLAŞIMINI DURDURDU

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz’ın çağrısı üzerine akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı geçtiğimiz haftalarda yapıldı.

        Toplantının ardından yapılan açıklamada 'tavan fiyat' uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği bildirildi. Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesi ile petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş akaryakıta zam olarak yansımış, EPDK ve Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) arasında tartışmanın fitilini ateşlemişti.

        Karşılıklı açıklamaların ardından, EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, EPGİS de sosyal medya üzerinden yaptığı akaryakıt fiyatı duyurularına ara vermişti.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ