Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane Üniversitesi'nde, "Etkili İletişim ve Beden Dili" konulu konferans gerçekleştirildi.

        İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır, TÖMER Çok Amaçlı Salonu'nda uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen konferansta, duygu ve düşünceleri sistemli kelimeler eşliğinde toparlayarak karşı tarafa aktarma becerisinin iletişim olarak tanımlandığını söyledi.

        İletişimin tek yönlü olmaması gerektiğini vurgulayan Çalışır, "Monolog değil, diyalog şeklinde olmalıdır. İletişimde en önemli etkenlerden bir tanesi de dinlemektir. Karşımızdaki kişiyi dinlemiş gibi yapmamalıyız. Bu durum iletişimin zenginleşmesini engeller. Sadece konuşarak değil, beden dilimizi kullanarak iletişimi yüzde 70 oranında zenginleştiririz." dedi.

        Çalışır, göz temasının çok önemli olduğunu ifade ederek, "İletişimde etkili dinlemek, sabırlı olmak ve karşılıklı anlayış önemli etkenlerdendir." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler