Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Sağlığa Evet Derneği ile Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) temsilcileri tarafından çevrim içi etkinlik gerçekleştirildi.

Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, Tütünsüz Dünya Günü'nün bu yıl "İnsanlığın Tütüne Değil, Gıdaya İhtiyacı Var" sloganı ile ortaya çıktığını söyledi.

Dünyada bir gıda krizinin olduğunu anlatan Dağlı, savaşlar, iklim krizi ve pandemi, artan çevre kirliliği gibi nedenlerin gıdanın temin edilmesini zor hale getirdiğini ifade etti.

Tütün yetiştirmenin de gıda güvenliğini tehdit ettiğini belirten Dağlı, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) tütün ekiminde desteğin kaldırılmasını istediğini aktardı.

Dağlı, dünyada orta ve düşük gelirli 125 ülkenin 4 milyon hektar tarım alanında tütün yetiştirdiğine işaret ederek, şunları kaydetti: "Tütün tarımında 17 milyon kişi çalışmakta. Gıda krizinden ise 349 milyon insan dünyada açlık çekmektedir. Tütün tarımında çalışanlar, nikotinin ciltten emilmesiyle oluşan yeşil tütün adı altında bir hastalığa tutulmakta ve mesleki hastalık çekmektedirler. Tütün kullanımı, kanser, akciğer, kalp-damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa yol açıyor."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ