Savcı Öz'ün kontrgerilla raporu Habertürk'te
Öldürülen savcı Doğan Öz'ün eşi Sezen Öz, kocasının kontrgerillayla ilgili raporunu 1 Gün programında kamuoyuna sundu
VİDEO 2 İÇİN TIKLAYIN
"Yıllarca içimizde çöreklenen bu acılar inşallah bitsin" diyerek sözlerine başlayan Sezen Öz eşini söz konusu araştırmaya yönlendiren süreci şu sözlerle anlattı: "Bir öğrencinin öldürülmesiyle igili soruşturmada sanığın ifadeleri sırasında fark ettiği özellikler oldu. Bunlar ifadelerinde kendilerini azmettirenleri söylemiyorlar fakat ne için öldürdüklerine de açıklama getirmiyorlar. Bunlar kafasını işgal ediyor. Eşi olmama rağmen bana da çok fazla açıklama yapmadı. 'Bu işlerin arkasında bir parti gözüküyor' dediğim zaman 'çok çok ötelere gidiyor Sezen, çok tehlikeli' dediği bir cümlesini çok net hatırlıyorum. Bir kez ben de korkuyorum' dedi. Çok tehdit alıyordu."
DAVAYI TAKİP ETMEMEMİZ İÇİN UĞRAŞTILAR
Öz eşinin ölümünden sonraki süreç ve davayla ilgiliyse şunları söyledi: "Koşullar kötüydü. Kendi soruşturmasını yürüten tarafsız ve cesur bir insandı. Görevini tam layıkıyla yapan bir insandı. Ben bu rapora onu kaybettiğim zaman, adliyesindeki çekmecesindeki ne varsa getirmişlerdi, o zaman vakıf oldum. Okuduğumuz zaman o koşullarda birebir Doğan’ın öldürülme nedenlerinden biri olacağını da düşündüm. Ecevit’ten birebir randevu istedim. Sayın Ecevit beni karşıladı, 'böyle bir rapor çıktı' dedim. Sayın Ecevit not aldı. Ondan sonra da ben bunun dile getirildiğini duymadım. Daha sonra öğrendiğime göre Doğan bu bilgiyi kendisi iletmişmiş Sayın Ecevit’e. Ben ona iletildiğini bilmiyordum. Ondan sonra uzun süre faile ulaşılamadı. Can Dündar da bunu Ecevit’e sormuştu. Ecevit de 'Doğan Öz’den de, başkalarından da bize bu şekilde bilgiler geldi' demişti."
Her duruşmaya gidişimiz bir olaydı. Kırmızı arabayla sanık İbrahim Çiftçi’nin annesini taşırlardı. Davayı takip etmememiz için uğraştılar. Arabamın lastiğini bıçakladılar. Dava sürecinde MİT’te Öz’ün dosyası var dendi. Davada sanık olan kişi Bahçelievler’de yedi TİP’li gencin öldürülmesi olayında da sanıktı. Ama bir el çekti."