Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Yüksekova’da şehit düşen Yüzbaşı İbrahim Yurtseven’in cenaze töreni dün Ankara Kocatepe Camii’nde yapıldı. Tepkili ailenin yanına giden Org. Başbuğ “Gerekirse bu ülke için ben de canımı veririm. O kadar” dedi.

Şehit Yüzbaşı Barış İbrahim Yurtseven’in cenaze töreni, acılı yakınlarının tepkilerine sahne oldu. Kız kardeşi “Ben o adamın elini sıkmam” diyerek Org. İlker Başbuğ taziyeye geldiği sırada yerinden kalkıp arkaya geçti

YÜKSEKOVA’DA 18 Temmuz’da meydana gelen patlamada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Yüzbaşı Barış İbrahim Yurtseven’in Ankara Kocatepe Camii’nde yapılan cenaze töreni, şehidin acılı yakınlarının tepkilerine sahne oldu. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, “Bizmadalya falan istemiyoruz, durdurun bunu” diye bağıran bir kadına, “Gerekirse bu ülke için ben de canımı veririm, o kadar!” diye karşılık verdi.

GURUR DUYUYORUM

Yurtseven’in cenazesi için Kocatepe Camisi’nde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Cenaze törenine aile dışında ya da asker kimliği olmayan kimse alınmadı. Şehidin annesi Nermin ve babası emekli Albay Mehmet Yurtseven, kız kardeşi Hülya Yurtseven Çeçen, eşi Gamze, iki buçuk yaşındaki kızı Ece ile aile yakınları törene katıldı. Anne Yurtevesen oğlunun dönem arkadaşları taziyede bulunurken, “Sizlerle gurur duyuyorum” dedi. Komutanların taziyesinin ardından alana şehit Yurtseven’in nikâh şahitliğini de yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ geldi. Org. Başbuğ aileye doğru yürürken, şehidin kız kardeşi Hülya Çeçen, “Ben bu adamın elini sıkmam” diyerek, şehidin eşi Gamze Yurtseven’in yanından kalkıp arka sıraya oturdu. Başbuğ aileye taziyede bulunurken, şehide madalya verileceği bildirildi. Bunun üzerine şehidin yakını olduğunu söyleyen bir kadın, “Biz madalya falan istemiyoruz. Bunu durdurun” diye bağırdı. Org. Başbuğ, “Gerekirse bu ülke için ben de canımı veririm. O kadar!” dedi. Görevliler ve aile, tepkisini sürdüren kadını susturmaya çalışırken, kadın “18 senedir susuyorum. Yeter artık.” dedi. Kadının, 18 sene önce kardeşini şehit verdiği öğrenildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ