Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum HABERTÜRK TV'de canlı yayında Ceren Akdağ Şahin'e konuştu.

Dün ve bugün yaşananları aktaran Batum şunları söyledi:

Ben Sav'ın bıraktığı makamda oturmaktan gurur duyuyorum...

Yeni tüzüğü uygulayarak Yargıtay Basavcılığı'nın talebini yerine getirerek sürecin uzamasını engelledik...

Genel Başkan "Her yönüyle demokratik bir tüzük yapacağız" dedi.

Hemen bir tüzük komisyonu oluştuurup seçimlerden 1 ay önce tam demokratik bir tüzük yapacağız.

Önder Sav'ın ısrarını ona sormak lazım. Yeni tüzükte Genel Sekreter yetkilerinin bir bölümünü kaybediyor diye kılıçlarını çekti deniyor. Ama ben sebebini bilmiyorum.

Kılıçdaroğlu, "parti meclisini iptal ediyorum, başkan yardımcılarını belirleyeceğim" dedi. Yargıtay Başsavcılığı yeni tüzüğü uygulayın dediği için bu atamaları başkan yapıyor. Başkan yardımcılarını ve genel sekreteri seçiyor. Parti meclisi için tüzükte açık net hüküm var. Parti meclisi Genel Başkan'ın çağrısı üzerine ve başkanlığında toplanır diyor.

Genel Başkan parti meclisindeki arkadaşlarla konuştuğunda ve açık hükümler gösterildiğinde onlarda anlayacaktır. "Ben Genel Başkan'a kızdım, parti meclisini topluyorum" diyerek Sav'ın bu işi yaptığını düşünmüyorum. Genel Sekreterlik yetkilerinin yeni tüzükte dağıtılıyor olmasından, Sav yetkilerini kaybediyor paniğine kapılmış olabilir. Sayın Genel Başkan gayet demokratik bir ortamda partiyi yönetmeye çalışıyor.

CHP Türkiye'nin en eski partilerinden biri CHP'nin ne geçmişinde ne tüzüğünde utanılacak bir şey yok. Bende bunun içiğn CHP'ye geldim. Yeni CHP için, sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte biz şunu düşünüyoruz, yeni bir anlayış var artık. %40-%50 oy alabilen, güven veren, inandıran bir parti olmak istiyoruz. Artık bu parti "ben bunun yetkisini elinden alayım" diyen bir parti değil demokratik bir parti olacak.

Partide görüşler kararlar görüşülür konuşulur ama sonra bir karar alınır. Bazı partilerde tek ses vardır ama CHP'de böyle olmaz. Şöyle yapalım mı? yapmayalım mı?. MYK'da karar alınınca herkes uyar. Ama bunda çok başlılık görüntüsü verilirse yanlış olur.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ