Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Utanmaz öğretmene 46 yıl hapis Öğrencilerine cinsel istismarda bulundu

        Neşet KARADAĞ/ HABERTÜRK

        Adana'da evine çağırdığı 2 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ufuk K. (35) 46 yıl 10 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

        Yüreğir İlçesi’ndeki bir ilköğretim okulunda Sosyal Bilgiler öğretmenliği yapan Ufuk K.’nın kendisi gibi öğretmen olan eşinin okulda olduğu sıralarda öğrencilerini evine çağırıp cinsel istismarda bulunduğu yönünde 2011 yılının Haziran ayında polise ihbarda bulunuldu.

        Ahlak bürosu, mahkeme kararıyla öğretmen Ufuk K.’nın cep telefonunu dinlemeye aldı, ayrıca adım adım takip edilmeye başlandı. Soruşturma ve takip sonunda öğretmen Ufuk K.’nın öğrencileri M.B. (13) ile D.N.’yi (14) zaman zaman evine çağırıp cinsel istismarda bulunduğu belirlendi. 14 Haziran 2011’de Ufuk K., telefonla öğrencisi M.B.’yi evine çağırdıktan kısa süre sonra eve baskın yapıldı. Evde öğretmen ve öğrencisi yarı çıplak halde bulundu.

        ‘3 KEZ İLİŞKİYE GİRDİ’

        14 yaşındaki D.N. de mahkemede pedagog bilirkişi eşliğinde verdiği ifadesinde “Evine gittiğimde 2 ya da 3 kez benimle ilişkiye girdi” dedi. Diğer öğrenci M.B. de, cinsel istismara uğradığını anlattı. Sanığın karar duruşmasına annesinin rahatsızlığından dolayı katılmadığı bildirildi. Mahkeme heyeti, öğretmen Ufuk K.’yı M.B.’ye karşı ‘Çocuğun cinsel istismarı ve hürriyeti tahdit’ suçundan 16 yıl 10 ay, D.N.’ye karşı da aynı suçlardan 30 yıl hapisle cezalandırdı. Toplam 46 yıl 10 ay hapis cezasına mahkûm edilen öğretmen hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ