Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Maske takıp otobüs yakan ajandır’ Hükümetin “kamu düzeni” uyarılarının ardından PKK da ilk adımı attı PKK'dan kamu düzeni adımı

        Ahmet YUKUŞ/HABERTÜRK

        PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H, eylemlerde maske takılmasını yasakladı. Kararın Abdullah Öcalan’ın mesajıyla alındığı öne sürüldü. İmralı’da Öcalan ile görüştükten sonra Kandil’e giden HDP heyeti, müzakere taslağı ile birlikte Öcalan’ın “Kamu düzenini hükümetle birlikte sağlayın. Çözüm için tarihi fırsat yakaladığımız bir dönemdeyiz” mesajını örgüte iletti.

        Müzakere taslağı için “Virgülüne kadar bu taslağın arkasındayız” açıklaması yapan örgüt yönetimi, eylemleri yapan gençlik örgütü YDG-H’yi de uyardı. Uyarı üzerine 21-24 Aralık tarihlerinde bir toplantı yapan YDG-H temsilcileri, alınan kararları örgütün Twitter hesabından duyurdu. Açıklamada, “Kitlesel eylemlerde yüz kapatma, kitlenin içerisinden provokasyon girişiminde bulunma, halkın malına ve canına zarar verme, halk otobüslerini yakma, her eylemde kepenk kapattırma eylem tarzlarını reddediyoruz. Bu tür girişimlerde bulunanlar sömürgeci güçlerin ajanları olarak değerlendirilecektir” ifadesi kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ