Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Böbrek çetesi Facebook’ta pusudaymış, Antalya, Organ mafyası, üniversiteli 20 bin, operasyon

        ANTALYA'da ameliyata 1 saat kala polisin düzenlediği operasyonla çökertilen 3 kişilik organ çetesinin, okumak için maddi sıkıntı çeken üniversite öğrencisi 20 yaşındaki M.D.'yi 20 bin liraya böbreğini vermeye ikna ettiği ortaya çıktı.

        Antalya'da, sahte evrak ve kimlik bilgileriyle bir organ nakil merkezinde yasa dışı organ ve doku ticareti yaptığı öne sürülen 6 kişinin 7 Ocak günü gözaltına alındığı açıklanmıştı. Ameliyata 1 saat kala düzenlenen operasyonda, hazırlanan sahte evrak ve kimlik bilgileriyle yasa dışı organ ve doku ticareti yaptıkları öne sürülen L.S., B.G. ve M.A.O. ile aralarında organ satıcı ve alıcısının da bulunduğu toplam 6 kişi gözaltına alınmış, şüpheliler ifadelerinin ardından dün adliyeye sevk edilmişti.

        Sahte kimlik ve belgelerle 20 bin TL'ye böbrek vermeye ikna edilen gencin Fırat Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı 2'nci Sınıf öğrencisi M.D. olduğu ortaya çıktı. Maddi sıkıntısı yüzünden eğitim hayatına güçlükle devam eden M.D., sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bulunan 'Böbrek Arayanlar ve Satanlar' grubuna böbreğini satabileceğine dair mesaj bıraktı. Organ ticareti konusunda daha önceden sabıkaları bulunan L.S., B.G. ve M.A.O. ise üniversiteli gençle internet sitesi üzerinden irtibata geçti ve M.D.'ye 20 bin TL'ye böbreğini alabileceklerini bildirdi. Anlaşmanın sağlanması üzerine taraflar, Gaziaptep'de bir araya geldi. Burada böbreğini satacak olan M.D. için vesikalık fotoğraf çektiren L.S., B.G. ve M.A.O. daha sonra Antalya'ya gelmesi için talimat verdi. Otobüsle Antalya'ya gelen M.D. kendisi için hazırlanan kimlik ve sahte belgelerle ameliyat olmak için organ nakli merkezine gitti.

        Organ ticaretine başından itibaren teknik takip yapan Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ameliyat hazırlıkları yapıldığı sırada operasyon için düğmeye bastı. Organ ticareti yapan L.S., B.G. ve M.A.O. ile birlikte 20 bin TL karşılığında böbreğini satmayı kabul eden M.D ile 2 kişi gözaltına alındı.

        "PARAM YOKTU YAPTIM"

        Poliste verdiği ifadesinde üniversite ikinci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen M.D., "Parasızlık çektiğim için çok zor şartlarda eğitimimi sürdürmeye çalışıyordum. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta böyle bir grubun olduğunu görünce ben de böbreğimi satmaya karar verdim. Verdiğim mesaja da kısa sürede yanıt verildi. Böyle olacağını bilmiyordum" dedi.

        M.D. ile nakil için bekleyen ve ismi açıklanmayan iki kişi serbest bırakılırken yasa dışı organ ve doku ticareti yaptıkları öne sürülen L.S., B.G. ve M.A.O. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ