Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Yangın merdiveni olsa ölmezlerdi"

        Müslim SARIYAR / HT GAZETE

        İstanbul Beylikdüzü’nde 12 katlı bir apartmanda önceki akşam çıkan yangında binanın 12’nci katında oturan 1 çocuk annesi Betül Bekar (36), 6. kata inip pencereden aşağı atlayarak hayatını kaybetti. Annesi Emine Bekar (60) ise ağır yanık ve duman zehirlenmesi sonucu kaldırıldığı hastanede can verdi. Anne-kızın yaşamını yitirdiği olayda 4 apartman sakini de hastanede tedavi altına alındı.

        ‘APARTMANDA 150 KİŞİ VAR KİMSE YARDIM ETMİYOR’

        Korkunç olay sonrası binadaki ihmal de ortaya çıktı. 1996 yılında yapılan binanın içindeki merdivenlerin yangın merdiveni olarak ilan edildiği ve kullanıldığı anlaşıldı. Kızını ve hayat arkadaşını yangın faciasında kaybeden, kanser tedavisi gören Vedat Bekar, dün kızı ve eşinin yüzünü son kez gördü. Bekar, “Apartmanda kablo yandı. Eşim ve kızım hayatını kaybetti. Apartmanda yangın merdiveni yok. Normal apartman merdivenleri yangın merdiveni olarak kullanılıyor. Binada yangın merdiveni olsaydı, kızım ve eşim hayatta olurdu” dedi.

        Acılı baba Bekar, “Yangın sırasında 6’ncı kata kadar eşim ve kızım inmiş. Kızım ‘Yanmayalım’ diye 6’ncı kattan kendini salmış. 6’ncı kata kadar iniyorsun, niye kimse kurtarmamış? 150 kişi oturuyor apartmanda, niye yardım edilmiyor? İtfaiyeciler falan nasıl yani, ben buna anlam veremiyorum. Apartmandan şikâyetçi olacağım. Yangın tüpü yok. Kardeşim niye şikâyetçi olmayayım, iki canım gitmiş benim. İki tane canımdan can kopuyor, kolay mı?” diye konuştu.

        Anne Emine Bekar ve kızı Betül Bekar, Beylikdüzü Sacit Ateş Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ