Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Parklarda sabahlarken Süper Lig’e kaydılar, Zeytinburbu Belediyesi, Zeytinburnu

        Aslı ÖZTÜRK / HT GAZETE

        Zeytinburnu Belediyesi sokaklarda yaşayan ya da kötü alışkanlıklarından dolayı toplum tarafından tehdit olarak görülen gençleri profesyonel sporcu olarak yetiştiriyor. 5 yıldır aktif olan ve bu yıl Süper Lig’de mücadele eden Buz Hokeyi Takımı’nın kurulma hikâyesi de bu gençler için atılan ilk adımla başlıyor. Takımın ilk oyuncuları semtin tehlikeli çocuklarından seçildi... Yaşları 18-21 arasında değişen bu çocuklar bugün profesyonel birer sporcu. Hepsinin de farklı hikâyeleri var.

        ÇÖPLE BAŞLADI

        En konuşkanı Özcan Alptekin. 3 eşe sahip bir babanın çocuğu. Tam 34 kardeşi var. “Sokakta başıboş geziyordum, hayatım değişti. Buradaki piste kaymak için geldiğim bir gün bize belediyenin bu oluşumundan bahsettiler. Bu kıyafetler, bu ekipman hayal gibi” diyor.

        Onlar “sokak çocuğu” olarak anılmaktan çok rahatsız. Bu sebeple hikâyesini anlatmayan, yüzünün gazete ve televizyonlarda görünmesini istemeyenler de var. Şu an takımda aktif olarak oynayan 5 kişiler. Çünkü içlerinde pes edip gidenler de var, askere gidip takıma geri dönmeyi iple çekenler de... 1993 Şırnak doğumlu, Mehmet Garip Alpar ise hayatındaki bu dönüşümün kalıcı olmasını istiyor. Bir konfeksiyon atölyesinde ayakçı olarak çalışan Mehmet Garip Alpar, son 3 yılını geceli gündüzlü Özgürlük Parkı’nda geçirdiğini dile getiriyor. “Parkta geceleyen her sokak çocuğu gibi kafamız hep iyiydi. Mobil buz pisti kurulduktan sonra ‘Çöp getiren buzda kayıyor’ dediler. Bir süre sonra eldiven, paten derken giyindik. Artık buz hokeyi takımının bir sporcusu olmuştuk” diyor.

        ‘1 sayı atarsanız galipsiniz’

        Zeytinburunu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Zeytinburnu’nda mobil buz pistini kurduktan sonra fark ettim ki semtteki bazı çocuklar bu pistin güvenliğini tehdit ediyor. Hemen onlarla özel olarak ilgilenmeye karar verdim. O esnada Zeytinburnu Belediye Spor bünyesinde buz hokeyi takımını kurduk ve takımımızın ilk oyuncuları bu çocuklar oldu. İlk dönemlerde karşı takıma 1 sayı bile atamıyorlardı. 40-50 sayı farkla yenildiğimiz maçlar oldu. Hatta onlara bir keresinde ‘Bir sayı atarsanız benim için galip sayılırsınız’ dedim ve attılar. Şimdi Süper Lig’deyiz. Bu çocukların bazıları milli takımda oynama yolunda.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ