Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa adanada 292 kiloluk murat öncü mide ameliyatı olacak

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Adana'da şeker, kalp ve tansiyon hastası 292 kiloluk Murat Öncü (50) zayıflamak için uçakla İstanbul'a götürüldü. Özel ambulansla havalimanına götürülen, uçakta da çift kişilik koltuğa oturan Öncü, Şişli Eftal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüp mide ameliyatı ile zayıflatılacak. Öncü'nün 292 kilo ile Avrupa'nın en ağır kişisi olduğu belirtildi.

        Manav Murat Öncü, 25 yıl önce 90 kilo ağırlığındayken Hamiş Öncü ile evlendi. 5 çocuğu olan Öncü, şeker, tansiyon ve kalp rahatsızlığı nedeniyle kullandığı ilaçların da etkisiyle hızla kilo almaya başladı. 6 ay önce 252 kiloya yükseldi. Aşırı kilosu nedeniyle yürüyemeyen, çalışamaz hale gelen Öncü'nün eşi Hamiş'e bakım aylığı bağlandı. Ancak sağlık raporunu yenilemediği için Öncü'ye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce ödenen 9 bin TL'nin iadesi istendi. Bunun üzerine Murat Öncü'nün yaşadığı dram basına yansıdı. Yaklaşık 10 metrekare bir odada eşi ve çocuklarıyla yaşayan, banyosu, tuvaleti ve mutfağı dışarıda olan Öncü'nün yardımına Adana Valiliği yetişti. Raporunu yenileyen Öncü'den istenen para iadesi iptal ettirildi, evinin bahçesine tuvalet ve banyo yaptırıldı.

        ZAYIFLATILACAK

        Koltuk değneğiyle bile güçlükle yürüyen Öncü'nün dramının yer aldığı haberde gözyaşları içinde "Beni zayıflatın, her gün kilo alıyorum, aşırı kilodan ölmek istemiyorum" yakarışını gören Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çalışan Genel Cerrah Prof. Dr. Mehmet Mihmanlı, Öncü'yü arayıp kendisini zayıflatabileceklerini ve tüm masraflarını kendilerinin karşılayacağını söyledi. Büyük sevinç yaşayan Öncü, eşi ile birlikte Adanalı hayırsever avukat Koray Sarılı'nın aldığı 3 kişilik uçak biletiyle İstanbul'a götürüldü.

        "İLK İŞİM ADANA'YI YÜRÜYEREK GEZMEK OLACAK"

        Adana'daki evinden havalimanına İl Sağlık Müdürlüğü'nün özel ambulansıyla götürülen ve güçlükle sedyeye yatırılan Öncü'nün çocuklarıyla vedalaşmasında duygulu anlar yaşandı. Çocuklarına sarılıp ağlayan Öncü, "Hastalıklarımdan dolayı hiç bir şey yiyemiyorum, ama aşırı kilo alıyorum. Üzerime giyecek giysi bulamıyorum. Giysileri eşim ekleyerek vücuduma uygun hale getiriyor. Bir iki adım atmayı özledim. İnşallah doktorum mide ameliyatı ile beni zayıflatacak. Zayıfladığım zaman tekrar alın terimle ailemin geçimini sağlayacağım, Adana'yı adım adım gezeceğim. Artık bu kilolar bana ızdırap vermeye başladı" dedi. Çocukları ise babalarına el sallayıp, "Baba inşallah sağlıklı, zayıf bir şekilde evimize geri dönersin. Seni dört gözle bekliyoruz" diye ağladı.

        İSTANBUL'A GÖTÜRÜLDÜ

        Uçakla İstanbul'a giden Öncü, yine özel dizayn edilmiş 'obez ambulansıyla' havalimanından alınıp tedavisinin görüleceği Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada tartılan Öncü'nün 40 kilo daha alarak 292'ye çıktığı belirlendi.

        DOKTORU: "BU AĞIRLIK AVRUPA'NIN EN KİLOLUSU ANLAMINA GELİYOR"

        Öncü'nün tedavisini üstlenen Genel Cerrah Prof. Dr. Mehmet Mihmanlı, "Murat Bey hızla kilo aldığı için acil olarak tedavisine başlanmasına karar verdik. Tüm tetkikleri yapıldı. Arkadaşlar, Murat Bey'i tarttı, 292 kilo geldi. Bu kadar hızlı şekilde kilo almasına şaşırdım. Bu ağırlık Avrupa'nın en kilolusu anlamına geliyor. Yapılan tetkiklere göre hareket edip önümüzdeki haftasonu Murat Bey'e tüp mide ameliyatı yapmayı düşünüyoruz. Başka türlü zayıflatamayız. Zayıflatıp eski haline dönmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ