Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa adanada dolandırıcı osman karaman tutuklandı

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        "Seni emekli edeceğim" dediği hasta kadının kredi olarak çektiği 16 bin lirasını dolandırdı, söylediği bu sözlerle kadını çıldırttı.Dolandırılan Hepatit C hastası Akgül, "Telefonla kendisine ulaştım. Bana 'Paranı dansözlerle çatır çatır yedim' dedi. Bu adamın en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum" dedi.

        Kentin en zengin semtlerinden Kurtuluş Mahalesi'nde ofis tutan Osman Karaman, gazetelere ‘yurt dışında çalıştırılmak üzere vasıflı, vasıfsız elemanlar aranıyor' iş ilanları verdi. Ayrıca çevresindeki kişiler aracılığıyla da belediyeye işçi yerleştirdiğini, emeklilik işlemleri yaptığını duyurdu. İşsizler ile emekli olmak isteyenler Karaman'a başvurmaya başladı. İddiaya göre, iş başvurusu için gelen onlarca kişiden evrak ve vize işlemleri için kişi başına 3 bin TL arasında para aldı.

        TANIDIĞI KADININ DA 16 BİN TL'SİNİ DOLANDIRDI

        Bu arada Karaman, mahalleden tanıdığı Fatma Akgül'den, "Başkalarının sigortalarını satın alıp seni emekli yapacağım" diyerek 16 bin TL para aldı. Ancak Akgül'ü dolandırıp ortalıktan kayboldu. Akgül polise şikayette bulunurken, Karaman diğer dolandırdığı kişilerin de şikayeti üzerine yakalanıp tutuklandı.

        "BAKANLARLA YEMEKTEYİM"

        Emeklilik hayali kurarken dolandırılan Fatma Akgül, hem kendisinin, hem ailesinin mağdur olduğunu belirterek, "Tanıdık olduğu için kendisine güvendim. Kredi çekip 16 bin TL verdim. Emekli yapmayınca her telefonla aramamda, 'Ankara'da bakanlarla yemekteyim' diyordu. Daha sonraları mesaj çekip küfür etmeye başladı. En son aradığımda, 'Paranı çatır çatır Niğde'de dansözlerle yiyorum' dedi. Adam dolandırdığı paralarla lüks kıyafetler alıp giyiyordu. Dıştan gören adam sanır. Hırsız adam hakkında dava açılınca bir de utanmadan 'Mahkeme gününü bekleyin, hakim huzurunda şikayetçi olmazsanız, hakim huzurunda paranı vereceğim' dedi. Ben yandım başkası yanmasın. En ağır cezayla cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

        Akgül, kendisinin yaptığı şikayet üzerine Karaman hakkında dava açıldığını, yaptığı araştırmada ise Karaman'ın 32 kişiyi dolandırdığını tespit ettiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ