Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aleviler yarın Ankara'da buluşuyor

        Aleviler, AİHM ve Danıştay kararlarına rağmen zorunlu din dersi uygulamasının sürmesi, cemevlerine yasal statü verilmemesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik taleplerinin yanıtsız kalmasını, Ankara’da geniş katılımlı bir mitingle protesto edecekler. Türkiye’nin dört bir yanından pek çok Alevi kurum ve kuruluşu yarın (9 Kasım) Ankara Sıhhiye Meydanında buluşacak.

        Cemevlerinin ibadet merkezi olarak tanınması, zorunlu din derslerinin ve Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılması, Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi" gibi temel talepler için mücadele eden Alevi kuruluşları, yarın Ankara'da "Eşit Yurttaşlık" mitingi düzenleyecek. Mitinge katılmak üzere Ordu, İstanbul, Balıkesir, İzmir, Antalya, Adana ve Diyarbakır'dan çok sayıda Alevi yurttaş, Ankara'ya doğru yola çıktı.

        Miting yarın saat 12,00'den itibaren Ankara Sıhhiye Meydanında yapılacak. Mitinge Arif Sağ, Edip Akbayram, Ferhat Tunç, Yavuz Bingöl, Mustafa Özarslan, Şair Ahmet Telli de katılarak destek verecek. Mitinge katılacağı kesinleşen ilk isim ise CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına hazırlanan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın oldu. Karayalçın’ın mitinge geleceği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ