Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Karslılara hitap ediyor

        Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, "Et Balık Kurumu'nu Et Süt Kurumu'na döndüreceğiz" dedi. Bu kurumun adı 2013 yılında Et ve Süt Kurumu olarak Başbakanlığım döneminde değişti zaten. Şu anda size gösterdiğim resmi gazetedir. Bu kararı özellikle burada göstereyim istedim ki, sizi nasıl aldatma gayreti içine giriyorlar bunu bilin. Siyasetçi bu denli yalancı olur mu ya? Bunun yanlışlarını düzetmekten bıktım." dedi.

        Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

        Son günlerde terör örgütünü arkasına alan parti mitinglerine bir iki tane Türk bayrağı getiriyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. MHP'nin Genel Başkanı paralel yapının MİT TIR'ları üzerinden yaptıkları ihanetle bizi suçlamaya çalışıyor.EyBahçelisen bu milletin milliyetçisi olana kadar bu millet sana itibar etmeyecek, bunu bilesin. Ana muhalefetin başındaki kişi de benzer şeyleri söylüyor. Neymiş, Türkmenlere gizli gizli yardım götürüyormuşuz, yardım gizli gizli gider miymiş? Ana muhalefetin genel başkanı Esed'in, Pensilvanya'nın, Kandil'in ağzıyla konuşuyor

        KILIÇDAROĞLU'NA: BUNUN YANLIŞLARINI DÜZELTMEKTEN BIKTIM

        Kılıçdaroğlu, "Et Balık Kurumu'nu Et Süt Kurumu'na döndüreceğiz" dedi. Bu kurumun adı 2013 yılında Et ve Süt Kurumu olarak Başbakanlığım döneminde değişti zaten. Görev alanını da buna göre yeniden düzenledik. Şu anda size gösterdiğim resmi gazetedir. Bu kararı özellikle burada göstereyim istedim ki, sizi nasıl aldatma gayreti içine giriyorlar bunu bilin. Siyasetçi bu denli yalancı olur mu ya?

        Bunun yanlışlarını düzetmekten bıktım. Et kombinası kuracağız Kars'a diyor. Kardeşlerim, 2015 yılında yani bu yıl kombina inşaatına başlanacak. Günlük 750 büyük baş kesim kapasiteli kombinayla ilgili 15 gün içinde ihaleyle çıkılıyor.

        "BU CHP'NİN BAŞINA GELİRKEN DE YALAN SÖYLEDİ"

        'Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın kaplama klozetler var' diyor. Eğer Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın klozet varsa gel gör, ben cumhurbaşkanlığını bırakacağım dedim ama yoksa sen böyle bir şey ispat edemezsen CHP’nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Bu CHP’nin başına gelirken de yalan söyledi. Sayın Baykal’ı ziyaret etti. Gazeteciler ‘Aday olacak mısın?’ dedi. Ertesi gün aday oldu. Bu kaset genel başkanıdır. Yapmayacağın şeyleri söylüyorsun onu anladık, ama neden ben yapacağım diye ortaya çıkıyorsun? Türkiye sana gülüyor. Yaşadığı ülkeye bu kadar yabancı siyasetçiye devlet teslim edilir mi? Buna SSK’yı teslim etmişler, SSK’dan adeta kovaladılar. SSK’yı batırdı diye.

        "HDP'NİN BAŞINDAKİ KADRO RAHATSIZ OLUYOR"

        Diyanet İşleri Başkanı'na taktılar. "Altındaki Mercedes'i satacağız, kaynak yapacağız" dediler. Bizim Diyanet İşleri Başkanlığımız coğrafyanın yönlendiricisi gibi. Biz şuanda havuzumuzdaki uçaklardan bir tanesini yurt dışına giderken Diyanet İşleri Başkanımıza tahsis edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti yazan uçakla gidecek. İndiği havalimanlarında bunu görsünler. Bundan maalesef HDP'nin başındakiler kadro rahatsız oluyor. Din derslerini kaldıracaklarmış.

        "ESKİDEN BUNU CHP YAPARDI"

        Siz sabrettiniz zafere ulaştınız? Siz sokaklara dökülmediniz, silahla dolaşmadınız, esnafın camını indirmediniz, sizi dağdaki eşkıyalar, teröristler yönetmedi. Bölücü örgütün güdümündeki parti İstanbul'daki üçüncü köprüye 'hayır' diyor. Bunu eskiden CHP yapardı. heveslenmesinler. Üçüncü köprü bunlara rağmen bitecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ