Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 300 şanslı hacı adayı

        Lüks hac organizasyonu bilgilendirme toplantısı, Ceylan Otel'de gerçekleştirildi.

        Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, 38 yıl önce hacca gitme koşullarını hatırlatarak, günümüzde bu koşulların iyileştirildiğini anlattı.

        Bu yolculuğun bir Avrupa veya ABD seyahati olmadığının altını çizen Ulusoy, hacı adaylarının sabırlı olmaları gerektiğini, hizmet aldıkları turizm şirketinin onlara en iyi hizmeti sağlamaya çalışacağını söyledi.

        Hac seyahatinde yığılmalar nedeniyle aksaklıklar yaşanabileceğine dikkati çeken Ulusoy, hacı adaylarına ''Allah bu yolculukta size sabır ve geri dönmeyi nasip eylesin'' dedi.

        Seyahat sırasında hacı adaylarına eşlik edecek Dr. Ufuk Özaydın ise seyahate katılacakların şimdiden günde bir saat yürüyüş yapmaları gerektiğini ifade etti.

        Hacı adaylarının, kullandıkları ilaçları da mutlaka yanlarına almaları gerektiğini belirten Özaydın, organizasyona katılacaklara, özellikle iklim değişikliği ve açık büfe yemekler konusunda uyarıda bulundu.

        Toplantıda, Vizyon Turizm A.Ş yetkilisi Mahmut Karakış da katılımcılara ihram hakkında bilgi verirken, bağlama şeklini de uygulamalı olarak gösterdi.

        BU YIL 300 KİŞİ LÜKS HAC SEYAHATİ YAPACAK

        Vizyon Turizm A.Ş Hac & Umre Satış ve Pazarlama Müdürü Nihat Aztekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyona katılacakların Mekke Hilton Otel veya Zemzem Otel'de konaklayacaklarını, kişi başı hizmetin bedelinini ise 9 bin avro ile 16 bin 500 euro arasında değiştiğini bildirdi.

        Bu yıl ağırlıklı olarak İstanbul, İzmir ve Ankara'dan 300'e yakın kişinin bu seyahate katılacağını belirten Aztekin, 45 uzman rehber ve 2 doktorun hacı adaylarına seyahatlerinde eşlik edeceğini söyledi.

        Katılımın geçen yıla göre yüzde 40 oranında arttığını ifade eden Aztekin, hacı adaylarının seyahat sürelerinin 13 gece 14 gün olduğunu kaydetti.

        Aztekin, grubun yaş ortalamasının 43 civarında olduğunu, genellikle grupta evli çiftlerin bulunduğunu belirterek, seyahat sırasında transferlerin lüks otobüslerle yapılacağını, Arafat'ta özel çadırlar hazırlandığını, yemeklerin ise açık büfe olarak sunulacağını anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ